Kisoroszi madártávlatból

 

Auguztus 22-én eljött a várva várt Szent István Kupa a Magyar Golf Clubban, két nappal az államalapító I. István király tiszteletére tartott ünnepségsorozat után.

 

A korábbi versenyek győztesei között olyan golftehetségeket üdvözölhetünk, mint Rózsa Dávid vagy a szenior válogatott oszlopos tagja, Dr. Takács János. Az idei golfviadalt ragyogó napsütés és kellemes nyári meleg aranyozta be. A Dunakanyar közelében fekvő, Magyarország legnagyobb múltra tekintő, par 72-es golfpályáján tartott versenyre minden klubtagsági kártyával rendelkező amatőr játékost szeretettel vártak. A versenybizottság tagjai Nagy István és Nagy Zsófia voltak, Elek Sándor és csapata pedig egy kétperces, a golfklub környezetét bemutató filmízelítővel kedveskedett az érdeklődőknek. A játékosok pályán való eligazodását az idén nagyban segítette egy telefonra letölthető digitális újdonság, a Flying Birdie Book nevű online térkép, amelyet szintén a tapasztalt sportszerkesztő és csapata készített elő az eseményre.

 

A reggel 9 óra óta folyó, lélegzetelállítóan izgalmas küzdelmet végül Bruttó I. kategóriában a Golfiesta Sportegyesület játékosa, a 83-as score-t játszó Thomas Jackson nyerte meg, akit 85-ös eredményével Koplányi Tibor és a két birdie-t is produkáló Kovács Gergő követett. A negyedik helyezést +16-os score-jával egy hölgy, a St. Lőrinc Golf Club hírnevét öregbítő Linda Lidia Zingale érdemelte ki, míg az ötödik a 87-et játszó Farkas Ferencz lett, aki Koplányi Tiborhoz hasonlóan a Magyar Golf Club játékosaként indult a Szentendrei-sziget vadregényes dűnéi között lezajlott versenyen.

 

Kép: Golfiesta SE / Facebook

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés