Csúcstechnológia Kisorosziban

 

Mindössze két nappal az augusztus 20-ai ünnepségek után, szombaton sor kerül a Szent István Kupára a Kisoroszi Magyar Golf Clubban.

 

Az idei esemény különlegessége az a pár perces promóciós kisfilm, amelyet Elek Sándor és csapata készített. A drón segítségével felvett hangulatos film gyönyörűen bemutatja a Kisoroszi festői tájain megépült golfpálya környezetét és egyben ízelítőt nyújt a játék iránt érdeklődők számára. A kiváló sportszerkesztő és rendező azonban idén egy másik digitális fejlesztéssel, egy saját találmánnyal is jelentkezik, melyet kollégáival együtt Flying Birdie Book-nak kereszteltek el.

 

„Kitaláltunk egy teljesen más rendszert, mint amit az eddigi pályákon lehetett látni.” – mesélte Elek Sándor. A mind a tizennyolc szakaszt magában foglaló Flying Birdie Book egyfajta virtuális térképként szolgál, amely segítségével a versenyző a telefonjáról is követni tudja, éppen melyik pálya következik. A fejlesztés grafikái Nagy László munkáját dicsérik. A rajzokra helyezett golflabda ugyanabban a pozícióban repüli végig a pályát, mint a drón. A grafikán megfigyelhető a golflabda útja, illetve hallani lehet, hogy milyen ütéseket kell használni az egyes jeleknél.
„Egyáltalán nem bonyolult, viszont szemléletes és nagy segítség a játékosoknak is.”

 

A hamarosan a Kisoroszi Magyar Golf Club honlapjáról és Facebook-oldaláról is letölthető Flying Birdie Book-ban az egyes pályaszakaszok repüléssel megközelítőleg 30-40 másodpercesek, éppen azért, mert nagyjából még az elütött labda sebessége is hasonló. A fehér elütőről hallatszik a drive-hang és onnan követhető a labda útja. A grafika tartalmazza az összes elütő adatait, valamint a pálya hosszát és a landing zónák elhelyezkedését is.

 

Elek Sándor arra is rámutatott, hogy ez a fejlesztés a többi magyar pálya számára is értékes lehet. A költsége attól is függ, rendelkezésre állnak-e grafikák és profi drónfelvételek a pályákról, de a teljes összeg kb. 300-400 ezer forint körül mozog és általában egy hét alatt készül el a film.

 

Kíváncsian várjuk a holnapi golfbajnokság eredményét!

 

Kép: Elek Sándor 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés