Nincs rossz idő, csak rosszul öltözött játékos

Interjú Batta Krisztinával

 

Amikor a szenior női válogatott csapatkapitánya, a vállalkozását 13 éve sikeresen vezető Batta Krisztina 2001-ben kipróbálta a golfot, még nem is sejtette, milyen nagyszabású és jelentős kezdeményezéssé növi ki magát nemes törekvése, hogy a szabadidősporttal kacérkodó nők megismerkedhessenek a napjainkban egyre népszerűbbé váló játék rejtelmeivel és filozófiájával. A golfnak immár csaknem húsz éve hódoló sportolónőt, a Ladies Golf Hungary és a Golf Travel Hungary alapítóját az idén nyáron megvalósult golfutazásokról, tanfolyamokról és jövőbeli terveiről kérdeztük.

 

A Ladies Golf Hungary jelenléte a hazai golfvilágban igen inspiráló a magyar hölgyek számára. Mikor alakult ez a szervezet, milyen céllal és kik számára jött létre?

 

2018 áprilisában született meg a Ladies Golf Hungary, ami mára egy valódi közösséggé nőtte ki magát, és a célja az, hogy népszerűsítse a golfot a magyar és külföldi hölgyek körében, valamint segítse őket abban, hogy elkezdjék ezt a fantasztikus sportot. Leginkább a 35 év feletti nőket céloztuk meg, de ha nekik már vannak gyermekeik, őket is magukkal hozhatják.

 

A Ladies Golf Hungary sokrétű tevékenységét golfutazások, edzőtáborok és kezdő golftanfolyamok színesítik. A koronavírus-helyzet miatt mostanában kicsit módosulhattak a tervek, de olvastam, hogy augusztus 4-én a csehországi Golfresort Monachusban, augusztus 3-a és 5-e között pedig a Golfresort Haugschlagban, Ausztriában jártak. Ezek a mini-golfutazások hogyan sikerültek?

 

Ez már a második év, hogy utazással egybekötött edzőtáborokat szervezünk. Az idén huszonhét hölggyel látogattunk Haughschlagba, Ausztriába, és mindössze egy játék erejéig ruccantunk át golfkocsikkal Csehországba. Igen kalandos és hangulatos utazás kerekedett belőle, annak ellenére, hogy az időjárás kissé megviccelt bennünket. Az első napon szerencsésen megúsztuk az esőt, majd egy remek vacsorával zártuk az estét, és másnap a kellemetlen idő ellenére mindenki vállalta, hogy játszik. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ennyire bátran és sportosan vállalták azt, hogy teljesen elázzanak. Akadt ugyan olyan résztvevő, aki kilenc szakasz után visszament Ausztriába a szállodába és egy kicsit felmelegedett a szaunában, de Nagy Réka válogatott játékos és jómagam végig játszottunk, hiszen ha valaki válogatott sportoló, nincs helye kifogásoknak. Tudjuk, hogy a golf egy kültéri sport, tehát bármilyen is legyen az időjárás, sosem lehet elég vacak. Létezik is egy mondás, hogy nincs rossz idő, csak rosszul öltözött golfozó. Mi is csuromvizesen mentünk haza, ami hatalmas adrenalin-löketet szabadított fel bennünk, ugyanakkor boldogságot is. A harmadik napon szintén Ausztriában játszottunk, méghozzá napsütésben, ami megmutatkozott a játékosok eredményeiben is. Igaz, az idei versenyünk elmaradt az eső miatt, mert sokan nem játszottak tizennyolc szakaszt, az ajándékozás öröme azonban megmaradt.

 

Mennyivel több egy ilyen élménysorozat, mint egy hagyományos edzőtábor? A szervezet közösségépítő filozófiája és erős küldetéstudata hogyan illeszkedik az esemény hangulatához?

 

Így van, a közösségépítés számomra nagyon fontos, mert szilárdan hiszem azt, hogy csak együtt leszünk sikeresebbek a mai világban. Fontos, hogy a hölgyek lehetőséget kapjanak az ismerkedésre. Sohasem tudhatjuk előre, mi minden születik egy találkozásból. Az visz előre, hogy látjuk az eredményt és a boldogságot az arcokon, mert a közösségünk egyre népesebb lesz. Fantasztikus hangulat uralkodott az idei táborban is, ahol a huszonhét hölgy teljesen egy hullámhosszra került. Mindenki arra törekedett, hogy jól érezzük magunkat, szenvedélyünknek éljünk és támogatást nyújtsunk egymásnak.

 

Hogyan látja Ön a nők golfban betöltött szerepét?

 

Magyarországon nem csak a golfban, de minden területen több hölgyre lenne szükség. A szenior társaságon belül éppen azért lobbizok, hogy a nők érdekeit képviseljem. Nagyszerű lenne, ha minél több hölgy ragadna golfütőt, de egyik napról a másikra nem tudjuk megváltani a világot. Tanfolyamaink révén idén legalább 15 %-kal növeltük a magyar női golfozók számát, bébilépésekkel haladunk előre. Mivel a pandémia miatt a turizmus szinte halott, minden erőmet erre a tevékenységre tudom összpontosítani. Úgy érzem, épp megfelelő időben kaptam ezt a lehetőséget, hogy ennyi időt szánjak a hölgyekre. Nagyon sok dicséret érkezik belföldről és külföldről egyaránt, hiszen a Ladies Golf Hungary lassan már nemzetközi szinten is ismertté válik.

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés