Doktorunk a hegyekben

Na nem a „Hegyi doktor újra rendel” szereplőjéről van szó, hanem Klézli Feri második állomásáról, Seefeld mellett a Golf Club Seefeld-Wildmoos pályáról, amely 1300 méter magasan adja fel a leckét a játékosoknak.

 

 

Hogy találtad meg ezt a pályát?

 

Először is, ha már a Hegyi doktor szóba került, mielőtt új „állomáshelyünkre” érkeztünk, ellátogattunk a rendelőjéhez, Elmauban. Amikor az utat terveztük, mely vagy 10 különböző variációból állt össze, kerestem érdekes pályákat. Így akadtam rá Ausztria egyik legszebb pályájára a visszajelzések alapján. Igazuk volt.

 

Mitől különleges?

 

Először is, hogy maga a pálya 1300 méter magasan van, 2000 méter vagy magasabb hegycsúcsok között. Ide csak egy út vezet, és a főúttól is 6 km-re van. Mint egy golfozói szentély. Nem zavar sem autó, sem repülő, sem vonat. Csak a labda. Amikor lejöttem a 18-as szakaszról, megállapítottam, hogy ennek a pályának van 18 egyenes, lapos része. Ez pedig nem volt más, mint a 18 elütő. Az összes többi része a pályának dimbes-dombos, néhol szakadékkal tűzdelt. Érdekes, hogy a pálya mentén meghagytak kis erdész házakat igazi tiroli stílusban, melyek kibérelhetők. Az egyik szakaszon pedig egy kb. a XVIII-XIX. századból való mezőgazdasági épület is tarkítja a pályát, és persze, hogy a második landing zónában.

 

Milyen maga a pálya?

 

Először is valóban csodálatos. Kihívó is, hisz néhol a terepviszonyok nem engednek meg széles fairwey-eket. Van ahol alig volt 15 méter széles a landing zónában. Keskeny rough területek, aztán lehetett menni gombázni az erdőbe. Szerencsére most nem kellett. A greenek még délben is harmatosak voltak, és mellé egy kicsit lassúak is, de nem baj, mert break az meg van bőven. A tervezője nagyon szerette a bunkereket, mert vízakadály nem sok van, de bunker akad. A minősége? Igazi bunker valódi homokkal. Előző nap esett az eső, és érdekes, nem állt össze egy nagy agyag felületté. A szakaszok nagyon jól vannak fűzve, gyorsítják a játékot. Az egyik szakaszon, egy PAR3-as 38 méter szintkülönbség van az elütő és a green között, mint Adamstallban a 19-es. De nem egy ilyen szakasz van, akár PAR5-ös is, hogy bőven alacsonyabban van a green.

 

Múltkor érezted, hogy igazi ügyfél vagy? Ez most is így volt?

 

Igen. Itt is kérdezték, hogy van-e környékbeli szállásról vendégkártyám. Volt. Eredménye 20% kedvezmény a GF-ből. Golfkocsival együtt 100 Euro volt a díj. Ez mint itthon, de nagyságrenddel jobb minőségben, és nagyságrendekkel jobb kiszolgálásban. Aki Tirolba látogat, nagyon tudom ajánlani a pályát.

 

Mész még további pályákra is?

 

Igen, a következő pálya A Golf Club Garmisch-Partnekirchen. Élvezem a hegyek vonzását.

Seefeld 2jpg 

 

A képeket Klézli Ferenc készítette


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés