Klézli doktorunk útnak indult

A mostani helyzetben nem könnyű biztonságos útirányt találni a kikapcsolódásra. Azonban ez sem volt nehéz doktorunk számára, hisz lakóautóval indult neki, hogy a stresszes hétköznapokat ki tudja pihenni. Persze pihenés meg nem képzelhető el golf nélkül. Az első állomás után csíptük el.

 

 

HG: Azt láthattuk, hogy az első pálya, amit meglátogattál, az Zell am See golf klubja volt.

KF: Pontosan. Ez egy 2x18 szakaszos pálya közvetlenül a Kitzsteinhorn hegycsúcs alatt. Az egyik 18 szakasz méltón kapta a nevét. A pályáról fel is láttunk a 3029 méter magasan lévő Gipfwelt pontra, ahol bizony augusztusban is hóban csúszkálva mentünk egyik pontról a másikra. Na de a golf most a lényeg.

 

k2.jpg

 

HG: Ilyen hegyek mellett milyen lehet egy golfpálya?

KF: Nos meglepetésemre teljesen sík. De azért a score-okat nem adják könnyen. Sok a vízakadály, és bizony pontosan kell játszani, mert a kb. 2 méter széles semi-rough után jön a durva rough. Virágzó alacsony növésű zöldtakaró borítja sűrűn a talajt. Magassága kb 15.20 centi. Ha a labda ott landol, esélyed sincs megtalálni. Nem is sikerült.


Maga a pálya első 12-13 szakasza nagyon szépre sikeredett, de aztán valahogy elfogyott a tervező lelkesedése vagy ötlete. Aztán a 17-es szakaszon húzott egy olyat, amivel még nem találkoztam eddig. A green előtt nem fairway volt, hanem semi-rough. A green mellett homokbunker, ami vízakadályban folytatódott.

 

HG: Azért elmondod, hogy hogy sikerült a játék?

KF: Persze. Mivel 22-es HCP-m van (sejthető, hogy nem a lustaságom miatt) így azért 96-tal sikerült lejönnöm, amiben beleragadt 3 büntető (1 veszett labda és 2 bünti a vízbe küldött labdák miatt). Azt azért szeretném hozzátenni, hogy 32 fok volt, és meg sem mozdult a levegő. A pálya pedig a hegyek közötti katlanban.

 

k3.jpg

 

HG: Mit emelnél ki a klubot illetően?

KF: A profizmust. Az első mindjárt a recepciónál. A kedvesség mellett az első kérdés, hogy jártam-e már itt. Mondtam, hogy nem, és elmesélt mindent, mit hol találok, kaptam ingyen birdie bookot, megkérdezte hol szálltunk meg, hogy esetleg tud-e kedvezményt adni, stb. A következő az automata fűnyíró volt, mely a putting greent vágta. Aztán a range, ahol minden rendben volt. Műfüves elütők, füves elütő, oktatói rész, kihelyezett célterületek a szponzor logójával, stb. Az elütőknél magas színvonalon kivitelezett infótábla az adott szakaszról. Sajna azt kell mondanom, hogy megint azzal szembesültem, hogy itt ügyfél voltam, és nem egy megtűrt játékos.

 

HG: Hova fog vezetni a következő utad?

KF: Átmegyünk Tirol tartományba, és ott a Seefeld melletti Golf Club Seefeld Wildmoos pályát látogatom meg, mely 1300 méter magasan van az Alpok csúcsai közt.

 

Képek forrása: Facebook

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés