Az ébredő erő

 

Nyár elején még épphogy kimerészkedtünk a home office-ból, amikor Wochna Roland a Skóciába vezető küzdelmes út első állomásához érkezetett a US Kidsen. Most, a nyár derekán szinte csak egy karnyújtás választja el Rolandot a skóciai Európa bajnokságtól. A versenysorozat alakulásáról az egykori kiváló játékos, Petkovics Bálint számolt be nekünk, aki Tóbiás Zsolt mellett edzi a fiút. Az edzők Böndicz Gergővel kiegészülve nagyon szervezett csapmunkát végeznek mindenkinek megvan a pontos feladata.

 

 

„Roland jelenleg a legfiatalabb játékos Magyarországról, aki külföldön versenyez" – kezdi értékelését az egykori válogatott játékos. – „A US Kids versenysorozatában túl vagyunk a szlovákiai Penati Golf Clubban rendezett elődöntőn. A selejtező fordulók megnyerése után legutóbb holtversenyben az első lett, most pedig 44 ütést játszott 9 lyukon, amivel 4 ütéssel különbséggel megnyerte a kategóriáját."

 

A +8-as eredményével nem csak a kvalifikáció döntőjébe került be, hanem meghívót kapott Olaszországba is: „Következő fellépése a Venice Open lesz augusztus végén, ami az 5 legrangosabb világverseny között van a US Kids programjában" – árulta el az edző. – „Majd az olasz kitérőt követően következik a regionális döntő. Korcsoportjában Roland a tabella élén áll, így eléggé bizakodóak vagyunk a döntőt illetően"

 

Ahhoz, hogy a versenyeken Roland a legjobb formájában tudjon játszani, Petkovics Bálintra fontos szerep hárul: „Az én feladatom jelenleg a Roland mozgás és swing-beli fejlesztése. Az ő korában fontos, hogy Rolandot nemcsak mint golfozót, hanem mint sportolót is nagyon komolyan fejlesszük. Sok ügyességi, gyorsasági játékos gyakorlattal is kiegészítjük az edzéseket. Emellett lényeges a fejlődésben, hogy minél több versenyen el tudjon indulni, minél többször kerüljön a mostanihoz hasonló győztes szituációba. Fontos, hogy az élményszerzés és a versenytapasztalat megszerzése már korán elkezdődjön egy sportoló életében.

 

wochna2.jpeg

 

Amikor kimentünk gyakorlónapra, +1-et játszott. Világversenyen, döntőben ez a 37 ütés top 5-ös eredményt jelentene. Mindenképpen pozitív tapasztalat, hogy erre a szintre már a gyakorlónapokon képes. Ezeket kell átültetni a versenyekre is, hogy ugyanezt meg tudja csinálni nyomás alatt. Ebben is jó úton halad, mert első versenyévadban versenyről versenyre átlagosan 5 ütést javít, ezzel maga mögött hagyva a mezőnyt."

 

Beszélgetésünk végén Petkovics Bálint beszélt Roland erősségeiről: „Már most olyan swingje van, mint egy érettebb golfozónak, nagyon szép elfordulással, nagyon szép ütésekkel, jó labdatalálattal, kimagasló driving distance-szel. Messze leüti a korcsoportjában játszó többi fiút.

Jellemző rá, hogy nagyon lazán, felszabadultan játszik, nem feszült a játék során. Amit kifejezetten kiemelnék, az a munkamorálja. Heti 6 napot jár edzeni, napi 3 órában, ami úgy gondolom, hogy még tapasztaltabb játékosokat is felülmúl. Ehhez adódik hozzá napi 1,5 óra háttéredzés. Korát meghazudtolva nagyon sokat edz, szereti a játékot, és jól bírja az edzésekkel járó terhelést."

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés