Krämer András a Bajnok!

A midamgolf.hu beszámolója

Augusztus 8-án értek véget az elődöntők és döntők lejátszásával Balatonudvariban a II. Magyar Mid-Am Match Play Bajnokság küzdelmei. A pandémia okozta vészhelyzet jelentős változtatásra kényszerítette a szervezőket, így a 3 nap helyett 68 napig folytak a küzdelmek a bajnoki cím sorsáért, amit a hölgyek között az idei évben Hoang Thu Dung (2019-ben Wieser-Takács Zsuzsa), míg az urak között Krämert András hódított el.

 

Hosszú volt a bajnoki cím felé vezető út, hiszen egy előkvalifikációs selejtezővel vette kezdetét június elején a bajnokság, ahol eldőlt, hogy ki kerül a legjobb 32 közé. Itt kiemeltként Krämer Andrásnak még nem kellett indulnia. Először a csoportmérkőzések során állt elütőre, ahol a sorsolás következtében Magyar Tiborral, Törőcsik Attilával és Kecskés Kornéliával játszott. Sorrendben 3/2, 8/7 és 7/6 eredményekkel végzett csoportelsőként, így magabiztosan kerülve az 1-es csoporttáblába (ahol az 1-8 helyekért játszottak a versenyzők). Először Kokol Ferencet kellett legyőznie a továbbjutásért, ami 4/2-re sikerült is, majd Rádonyi Kristóf következett, aki ugyancsak magabiztosan menetelt az elődöntőig (Meznerics Gergőt tudta legyőzni 6/5-re).

 

Kettőjük párbaja kiélezett versenyt hozott, azonban két szakasszal a vége előtt végül befejezték a játékot (3/2), így Krämer András eljutott a döntőig, ahol Magyar Krisztián várta őt. Krisztián a negyeddöntő során Hatvári Árpád ellen vívott késhegyre menő csatát. Kilenc szakasz után 1-gyel ment Krisztián, majd a 13-asra érve Hatvári fordított, de végül a 18-as elütőre AS álltak fel. Itt Hatvárinak egy erdőben landoló, játszhatatlannak minősített labdája döntötte el a meccs sorsát. A döntő mérkőzésre délután 2-kor került sor, ahol Krämert magabiztosan hozta szakaszról szakaszra a meccset. A 14-es elütőre felállva 4 szakasszal vezetett. Mindketten kettőből voltak greenen vagy green körül és közelítő ütésük kb. azonos távolságra (1,5m) nyugodott meg a lyuktól. Rövid tanakodás után a játékosok megadták egymásnak a puttokat, így dormi lett az állás. A 15-ös szakaszra érkezve Magyar Krisztiánnak már minden ezt követő szakaszt nyernie kellett volna a döntetlenhez. Mindkét játékos a greentől balra ütötte labdáját, a dombok közé, ahonnan igazán nehéznek bizonyult a floppolás, mert a green a bánya felé lejtett. Krämert labdája majdnem hosszú is lett, azonban végül még a no play zóna előtt megállt labdája, viszont beállását már akadályozta, így bírói döntés alapján free drop járt neki. Krisztián labdája még megállt a greenen, azonban innen mindkét játékos 2-2 ütéssel teljesített a szakaszt, így végül a döntetlen már a bajnoki cím sorsát is jelentette egyben Krämer számára.

 

Külön említést érdemel a bronz mérkőzés Rádonyi Kristóf és Hatvári Árpád között, hiszen nem mindennapi, 8 szakaszos rájátszás tudta csak eldönteni a 3. hely sorsát. Habár a nap során több alkalommal is nagyobb arányban vezetett Rádonyi Kristóf, a 18. szakaszra mégis fel tudott zárkózni Hatvári Árpád, így mivel döntetlennel nem érhet véget egy mérkőzés, a játékosok az előírt kör szakaszainak sorrendben történő megjátszásával folytatták a küzdelmeket. Végül az előzetes számítások szerint 6 órakor véget érő Bajnokság csak a 7:30-as naplementében tudott zárulni Hatvári Árpád győzelmével úgy, hogy Rádonyi a 3-as szakaszon megadott egy puttot Hatvárinak, aki külső zavaró körülményre hivatkozva hibázott. Igazi fairplay, melyhez szívből gratulálunk!

 

2.jpg

 

Hoang Thu Dung menetelése sem tekinthető hétköznapinak. Neki már a 32 közé jutásért is meg kellett vívni a csatáját Lex Annamária ellen (4&3), majd a csoportmérkőzésekben a 4. táblára kvalifikálta magát Kecskés Kornélia, Movik Gabriella, Sándor Virág, Wieser-Takács Zsuzsa hölgyek társaságában. Végül Dung a döntőben Sándor Virág ellen játszott, ahol a 15-ös szakaszra már 4UP-pal kerültek fel. Dung pin high ütése egyértelműsítette, hogy nem hagy teret ellenfele hibázásainak, és ezt szakaszt is sikeresen hozva 5/3 eredménnyel állhatott a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára. Sándor Virág lett a második legjobb női játékos, míg harmadik helyen Movik Gabriella végzett.

 

További tábla:
2. tábla: 1. Vuong Hoang Huyen, 2. Reska János
3. tábla: 1. Véh Balázs, 2. Törőcsik Attila, 3. B. Kiss Gergely
4. tábla: 1. Hoang Thu Dung, 2. Sándor Virág, 3. Rothweil Gábor

 

 

Képeket köszönjük a Magyar Mid-Amatőr Golf Egyesületnek!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés