Kötél a top tíz előszobájában

 

Szombat délután véget ért a Cseh Nyílt Amatőr Bajnokság, ahol hazánkat az utolsó két nap során már csak Kötél Bence képviselte. Az utolsó napon Bence az elő 9-en kezdett, és hasonló ritmusban tudott haladni, mint az előző napi 70-es körénél. A pálya első felének mérlege 2 birdie és 2 bogey, míg a másodikat birdie-vel kezdte, és az utolsó nyolcat hibátlanul teljestíette a Balaton Golf Club versenyzője. Így a 4. körben -1-gyel jött le a pályáról, ami összesítésben -5-ös score-t eredményezett számára. 

 

Kötél a T11-ről indította a napot, és ugyanezzel a helyezéssel fejezte be a 105 fővel induló tornát. A mezőny gyengébbnek nem nevezhető az előző heti Osztrák Bajnoksághoz képest, több ismerős név is felbukkant Karlstejn-ben, aki már Linzben is megfordult. Például az a Julien-Alexandre Sale, aki Ausztriában az utolsó fordulóban csúszott le a második helyre és most is „csak” az ezüst jött össze neki, -13-as összeredménnyel. Az aranyérem végül otthon maradt: Matyáš Zapletal személyében a 67-es körrel záró, összesítve -15-tel végző cseh versenyző szerezte meg a tornagyőzelmet a férfiak között.

A nőknél is cseh győzelem született: Denisa Vodicková -13-mal vitte az aranyat, de az egész dobogót cseh hölgyek uralták.

 

Néhány jegyzet Kötél Bence teljesítményéről:

- A tornán 3 mínuszos napja is volt (-7, -2, -1), és a második napi +5 is két szakaszon múlott, ami ha nincs, jó eséllyel nulla körül eredmény került volna aznap a score-kártyára. De tudjuk, hogy a sportban és a történelemben nincs értelme spekulálni azon, mi lett volna ha…

- Az eredményt tekintve Kötél Bence most hozta a legjobbját az elmúlt hetek versenyein. Ha mellétesszük, hogy szűk egy hónapja minden hétre jut egy több napos bajnokság a fiatal golfozónak (Magyar Kupa, Osztrák Bajnokság, Cseh Bajnokság), akkor mindenképpen bíztató ez a felfelé ívelő forma. 

- Kötél az első napon a torna legjobb körét mente a férfiaknál, és a női mezőnyben is csak egy játékos volt, aki tudta hozni a -7-es score-t, ő a világelső, Pauline Roussin-Bouchard, második nap szintén 65-öt ütött. Bár ezen a ponton nem lehet elvárás, hogy Bence minden körben ilyen űrszámokkal kényeztessen minket, az hogy egyre több versenyen jön ki legalább egy extra mínuszos nap, mindenképpen pozitív. A tanulási folyamat részeként elengedhetetlen, hogy beépüljön a játékába, hogyan kell elérni az ilyen extra score-okat.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés