Pannoniától Szlovákiáig

 

Interjú Závaczki Bálinttal

 

Závaczki Bálint fiatal kora ellenére az elmúlt években már számos hazai és nemzetközi dobogós helyezéssel, a match play magyar bajnokságon elért sikereivel, valamint a Magyar Golf Szövetség és a Pannonia Junior Akadémia „Az év golfozója” díjának elnyerésével bizonyította rátermettségét a golf világában. Augusztus 2-án véget ért a Pannonia ranglista hosszú hétvégéje, amelynek minden napján kiváló teljesítményt nyújtott. Az egyre több junior golfozó példaképévé váló sportolót további terveiről és az elkövetkező időszak külföldi versenyeiről kérdeztük.

Nagyon szépen játszottál egész hétvégén, gratulálunk a mínusz hatos teljesítményhez! Hogyan értékeled a nyár talán eddigi legjobb hétvégéjét és minek köszönhető, hogy ilyen jól sikerült?

Összességében nagyon jó zárású volt ez a hétvége. Úgy tűnik, az utolsó napon végre kijött a lépés és megmutathattam, mit tudok. Ezen a nyáron folyamatos gyakorlással és edzéssel teltek a napjaim, ezért valójában csak idő kérdése volt, hogy jó eredményt produkáljak.

 

Az utolsó napi eredmény elérésében mennyire motivált az, hogy az azelőtti két napon is született két mínusz három, amit te egyel még meg is fejeltél?

Verseny közben nem is gondoltam erre, csak próbáltam aznap is jó eredményt elérni. Az előző napi teljesítményemmel is meg voltam elégedve, de akkor az nyilván nem volt elég a győzelemhez. Örülök, hogy ez az utolsó napi kiváló játék meghozta a gyümölcsét.

 

Milyennek találod most a pályát?

Szerintem az elmúlt évekhez képest is nagyon jó állapotban van. Úgy gondolom, nem ártott egy kis nehezítés, most egy sokkal átgondoltabb taktikát igényel rajta a játék.

 

Hogyan tovább, indulsz-e valamilyen külföldi versenyen? Ha jól emlékszem utoljára Észtországban játszottál.

Igen, jövő héten kerül sor a Szlovák Junior Openre, amin én is játszom, illetve az azt követő héten lesz a Faldo Series. Ennek a versenysorozatnak egyik európai állomása éppen Black Storkban van, ugyanazon a pályán, ahol a Szlovák Junior Open is zajlik. Ezen a két külföldi versenyen indulok a közeljövőben. Megérkezett az új Titleist golfütő szettem is, hiszen a régi már három éves volt, elfáradt és megkopott.

 

Hogyan készülsz a külföldi versenyekre?

Egy négy napos edzésen veszek részt a máriavölgyi Pannonián és megpróbálok legjobb tudásom szerint felkészülni erre a két versenyre.

 

Most ki az edződ?

Jelenleg Bönditz Gergő segít nekem és időnként a PGA mesteredzőjével, Jonathan Mannie-vel is konzultálok.

 

Köszönöm szépen az interjút! Sok sikert az edzéshez és a jövő heti versenyhez!

 

Kép forrása: Závaczki Bálint / Facebook

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés