Megyünk tovább

 

Kötél Balázs értékelt

Lapzártakor érkezett a hír, hogy Kötél Bence káprázatos -7-es játékkal húzta be az első napot a Cseh Amatőr Open versenyén. A torna előtt Kötél Balázzsal készítettünk interjút, ami már előre vetítette a jó score lehetőségét.

 

Hogyan értékeled Ausztriát?

Alaphelyzetben maga a játék jól ment, de volt két szakasz, ami előtt mi is értetlenül állunk. Bence végig jó formában versenyzett, komolyabb hullámvölgyei sem voltak, egyszerűen két alkalommal nem állt össze a játék.

Azért hozzá kell tenni, hogy ez egy nagyon erős mezőny volt, a lányoknál a világelső francia játszott, a srácoknál a világranglista 100. is ott volt.

 

És máris mentek tovább…

Így van. Kedden kezdődik a Cseh Felnőtt Bajnokság, ahol hasonlóan erős tornára számítunk, egy kicsit más típusú pályán. Bízunk benne, hogy ezek a hibák elkerülnek minket és Bence végig a tudásának megfelelő játékkal tud elkápráztatni minket (kezdetnek egy 65-ös score nem is rossz :) – a szerk.). Utána következik a Szlovák Junior Bajnokság. Kár, hogy a Magyar Junior Bajnokságot elhalasztották, ami miatt én is nagyon mérges vagyok, nem értjük a döntést.

 

Mire gondolsz ezalatt?

Olyat nem lehet csinálni, hogy 3 héttel előtte bejelentjük a változtatást, hiszen sok résztvevőnek már foglalt szállása volt az versenyre. Minket 3-4 országból is hívtak, hogy tényleg elhalasztják-e a tornát, amire semmi valódi okot nem találunk.

Egyelőre az október 9-10-ei dátum teljességgel vállalhatatlannak tűnik, hiszen a Golfünnep is ugyanazon a hétvégén lenne, ugyanazon a pályán. Tehát valamelyik biztos kiesik. Arról nem beszélve, hogy a környéken az összes nyílt bajnokság soha nem látott erősségű mezőnnyel megy. A golfozók nem tudnak messzire elutazni, így mindenki megragadja a lehetőséget, hogy játszhasson. Talán minden idők legerősebb Junior Bajnokságát tudtuk volna megrendezni, ha van időben versenykiírás, nincs elhalasztva, és erre még a vírus sem lehet elég indok.

 

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés