Minden nap az aranyra mennek

 

Somogyi Bence keze váratlanul elsült a Pannonián, egy gyönyörű 69-es score-ral nyitotta a máriavölgyi ranglista dömpinget. Somogyi Györgyöt, a büszke apukát, éppen rollerezés közben értük utol egy rövid értékelésre. Mint megtudtuk egy aktív pihenéssel egybekötött családi szabadnapot tartottak, Bencével és Mónikával.

 

 

Újabban rollerezel?

Abszolút, ilyen avantgárdos dolgokat találok ki (Nevet). Ez elektromos változat, mi rollerezünk Bencével, Mónika pedig fut. Ha azt gondolod, hogy az elektromos rolleren csak pihenni lehet, próbáld ki. Tudod, milyen fáradtak vagyunk egy óra után?

 

Hogyan értékeled Bence pénteki teljesítményét?

Nem voltam végig vele, nem láttam, hogy játszik. A dolog szépsége az volt, hogy a 9-esnél odamentem hozzá, hogy megkérdezzem, nincs-e szüksége egy jó caddie-re? Mire azt mondta: „apa 1 birdie, 8 par eddig, ennél jobb nem is kell, csinálom egyedül tovább.” Már láttam, hogy edzésen a Fülöp Gergővel játszottak nullákat, -1-eket, de ez a mínusz 3 engem is megdöbbentett. Mostanában aranyról játszanak a fiúk, hogy hosszabbak legyenek. Minden nap az aranyra mennek. És azért ez nagy lökést ad nekik.

 

Hogy telik Bence egy napja?

Úgy, hogy megbeszéli a Fülöppel vagy a Sárközi Ricsivel, hol játszanak aznap és kimennek edzeni. Én leteszem őket, átmegyek a végére, majd amikor újra találkozunk, megkérdezem mi nem ment, azt pedig együtt megnézzük. Egyik délután például a putt-ot gyakoroltuk. 

De azt mindig kihangsúlyozom, hogy mi a golfot elsősorban játéknak, szórakozásnak vesszük, örömből játszunk. Fontos, hogy meglegyen a jó iskola, a jó társaság. Arra készítjük fel a gyereket, hogy egy európai gyerek legyen, és ebben szerintem a golf nagyon sokat tud segíteni.

 

Mentek valahova külföldre is játszani?

Persze, persze, megyünk. Jövő héten jön a válogatottal a Szlovák Junior Bajnokság, két hét múlva megyünk a Nick Faldo Series-re ugyanott Szlovákiában. Aztán a kérdés az, hogy visznek-e minket a Young Mastersre, mert úgy néz ki, hogy ez az egyetlen megmaradt verseny, amit még nem mondtak le. Hogy ezen kívül még mi lesz, azt nem tudom, mert ez az egész járványhelyzet sokkal bonyolultabbá tette a külföldi versenyzéseket.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés