Egy sima, egy playoff

Vadkerti Adél magabiztos játékkal és a legjobb eredménnyel zárta a 60. Magyar Bajnokságot. Mellette a férfiaknál Csányi Olivér nagyot küzdve szerezte meg az első helyet, playoff-fal dőlt el a kategória győzelem sorsa.

 

 

A vasárnapi utolsó körre gyönyörű idő várta a bajnokság mezőnyét, egyedül a magas páratartalom jelenthetett nehezítő körülményt a golfozók számára. A női mezőny sorsa már az első két nap során eldőlni látszott: Vadkerti Adél a kategóriában első, míg a teljes mezőnyt tekintve a második legjobb eredménnyel várta a zárónapot.

Adél ott folytatta, ahol szombaton abbahagyta. Egy birdie-vel fűszerezett, hibátlan első kilenc után még a mínusz is benne volt a játékában, azonban a második etapban jött két bogey és egy dupla bogey, két birdie társaságában. +1-es napi score-jával és összeredményével a bajnokság élén végzett. A negyedik bajnoki címét megszerző Adél a mérkőzés utáni nyilatkozatában kiemelte, büszke arra, hogy ezt az eredményt a férfiakat is maga mögé utasítva szerezhette meg.

A nőknél Jaczkovics Emma futott be a második helyen, a dobogó harmadik foka azonban meglepetésre Kiss Polett Karolináé lett, aki két ütéssel előzte meg Berkenyei Daniellát egy harmadik napi fordítással.

 

A férfiaknál nagyon szoros, izgalmas párviadaloknak lehettünk szemtanúi. Minden napra jutott egy csemege: pénteken Kötél Bence kápráztatta el a mezőnyt egy fantasztikus -4-gyel, szombaton Csányi Olivér vette át a vezetést, vasárnap pedig a nagyot hajrázó Rózsa Dávid -1-es köre tette a küzdelmeket végsőkig kiéleztetté. 

Csányi Olivér teljesítményében vasárnap jött egy hullámvölgy, ha egy hajszállal is, de +4-es körével sikerült Rózsa Dáviddal együttállásban végezni, jöhetett a playoff. A mindent eldöntő játszma végül a kilencesen dőlt el Csányi Olivér javára. Ez a győzelem hullámzóbbra sikerült, mint a Magyar Kupa, azonban minden elismerést megérdemel, ahogy a szezont sérülésekkel kezdő játékos az elmúlt időszakban hozza az eredményeket.

Mindenképpen jár a kalapemelés Rózsa Dávidnak is, aki a torna meglepetésemberként, az első napon még a T6. helyről küzdötte fel magát a tabellán úgy, hogy a győzelem is a kezében volt. Dávid végig stabilan játszott a 3 nap során, a legjobb formaidőzítéssel, pont az utolsó napon indított el egy nagy hajrát. Talán a nagy menetelés okozta fáradtság miatt a playoff-ban végül alulmaradt az idegek harcában.

A férfiak között még két nagy hajrázó volt: ifj Sárközi Ricsi és Kötél Bence is nagyot mentek, és akár az első helyekre is odaérhettek volna, mindketten +4-gyel zárták a bajnokságot. A dobogó harmadik fokát Ricsinek sikerült megszereznie.

 

Összességében egy fordulatos bajnokságnak lehettünk szemtanúi, több kiváló teljesítménnyel, napról napra változó erősorrenddel, végig kiélezett párharcokkal.

 

60. Magyar Amatőr Bajnokság

Női Bruttó:
1 Vadkerti Adél: 217
2 Jaczkovics Emma Éva: 229
3 Kiss Polett Karolina: 237

Férfi bruttó:
1 Csányi Olivér: 219
2 Rózsa Dávid: 219
3 ifj. Sárközi Richárd: 220

 

Nettó eredmények:

Női:
1 Lex Annamária: 222
2 Berkenyei Daniella: 224
3 Sántha Laura: 227

Férfi:
1 Sántha Ádám: 207
2 Magyar Krisztián: 217)
3 Greff Bálint: 218

 

Fotó: Tátrai Béla/GOLF Magyar


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés