Csányi az élen

 

Szombaton folytatódott a 60. Magyar Amatőr Bajnokság Balatonudvariban. Az esti esőzések nem kímélték a pályát, amely vizes, de játszható állapotban várta a mezőnyt. A megváltozott körülmények a score-okon is meglátszottak, az előző napi négyesfogatból már csak Csányi Olivér tartja a mínuszos eredményt. A második napon 5 birdie mellett, 7 bogey is jött, +2-es eredménnyel Olivér a bajnokság élére tört (143-as score).

 

Az előzéshez kellett Kötél Bence gyengébb napja. A Balaton Golf Club versenyzője az első nap mesés játéka után nem találta a ritmust, a szombati 79-es eredményével immár a férfi mezőny 3. helyéről várja a vasárnapi finálét.

 

A fiúk között két versenyző számára látótávolságon belül az aranyérem: ifj. Sárközi Ricsi péntekhez képest picit gyengébben játszott, de így is stabilan hozza a score-okat, így a 2. pozícióból próbálhatja meg a vasárnapi csúcstámadást. Rózsa Dávid Ricsinél is nagyobb ugrást hajtott végre, hiszen első nap még együttállásban a hetediken állt, a második után pedig már a 4. helyet birtokolja, egy ütés hátrányban Kötél Bencével szemben. Dávid játékának titka a kiegyensúlyozottság, hiszen mindkét nap 74-es score-ral teljesített.

 

Szintén a konzisztencia jellemzi Vadkerti Adél játékát. Mindkét nap 72-t játszva, a női mezőnyt stabilan vezeti és még arra is van sansz, hogy vasárnap a legjobb score-ral fejezze be a versenyt. Jelenleg 1 ütés a lemaradása Olivértől.

 

A nők között Vadkerti mögött Jaczkovics Emma továbbra is őrzi a második helyet (151), Berkenyei Daniella a harmadik (158). A dobogó jelenlegi felállására nézve azonban Kiss Polett Karolnia még veszélyt jelenthet (159).

 

EREDMÉNYEK ITT

 

Fotó: Tátrai Béla/GOLF Magyar

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés