Nyári melegben is repkedtek a mínuszok

 

Elrajtolt a 60. Magyar Amatőr Bajnokság

Ugyan az első játéknap még nem ért véget, de az elmondható, hogy hihetetlen tűzijátékkal vette kezdetét a Bajnokság. Kötél Bence, Závaczki Bálint és Csányi Olivér egyszerre vágtak neki a 18 szakasznak, amiből három mínuszos eredmény is született, és emellé még jött egy negyedik is, ifj. Sárközi Ricsitől…

 

Kötél Bence rögtön 3 birdie-vel nyitotta a versenyt, amire a 6. lyukon még hozzátett egyet. Csányi Olivér sem akart lemaradni tőle, az első kettőt két birdie-vel pipálta ki, ezt megfejelve még egy „madárkával” szintén a 6-oson. Kötél egy ütéssel nyerte az első 9 szakaszt.  

 

Bence bogey-val kezdte a 10. szakaszt, míg Olivér egy PAR után back-to-back birdie-t ütött. A 13. szakasz mindkettőjükön kifogott, Olivér egyel, míg Kötél 3-mal ütött a PAR fölött. A 16. szakasz előtt már Olivér állt az élen, aztán jött az eagle Kötéltől és beérte ellenfelét. A nap győztesének kiléte a 17-es szakaszon dőlt el, amit Kötél PAR-ral, Olivér +1-gyel teljesített, így Bence végül egy fordulatos csata után, pazar 68-cal, míg Olivér szintén fantasztikus 69-cel végzett. 

 

Ne hagyjuk ki azonban Závaczki Bálintot sem, aki az 5-6. szakaszon, egy birdie után megingott, dupla bogey és bogey-val került hátrányba a Kötél-Csányi duó mögött, azonban a második 9-en félelmetes hajrát indítva, 4 birdie-vel fűszerezett 33-as score-t repesztve lépett fel a harmadik helyre. -1-gyel zárta a napot.

 

A mínuszos eredmények sora azonban itt még nem ért véget: a 3. flight-ból induló ifj. Sárközi Ricsi is erős első napot ment, -1-es eredményével, Závaczkival együttállásban birtokolja jelen állás szerint a T3-as pozíciót.

 

Fotó: Tátrai Béla/GolfMagyar

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés