Tengeren túliak a magyar tengernél

 

Indul a 60. Magyar Amatőr Bajnokság, a honi golfélet kiválóságaival

 

Jósolni nem is tudnánk, hiszen itt lesz a szezont remekül kezdő, Udvariban otthonosan mozgó Kötél Bence, az Észt Junior Openről hazatérő Závaczki Bálint, a friss Magyar Kupa győztes Csányi Olivér, illetve a címvédő, kétszeres győztes Rózsa Dávid is. A nők mezőnyében Jaczkovics Emma és Berkenyei Daniella készülnek meglepetést okozni, amihez a háromszoros bajnok és címvédő Vadkerti Adélnak bizonyára lesz egy-két szava.

A Magyar Kupa két Amerikában tanuló bajnokával készítettünk villáminterjút arról, hogy érzik magukat a következő nagy Szövetségi verseny előtt.

 

Vadkerti Adél nagyszerű formának örvend, egy hete megnyerte a Teslounge Tour I. fordulóját.

Gratulálunk a szombati eredményedhez, minek volt köszönhető egy ilyen fölényes győzelem a fiúk fölött?

A verseny végéig nem tudtam, hogy ez egy fölényes győzelem lesz, összességében nem is éreztem, hogy extra napot fogtam volna ki. Zalacsányban sikerült kizárni mindent, és csak a saját játékomra koncentrálnom. Próbáltam a szél alatt játszani, mert az elég nagy volt.

 

Jön egy nagy megmérettetés Balatonudvariban, hogy készülsz a Magyar Bajnokságra?

Ismerem a balatoni pályát, tudom, hogy mire számíthatok. Ugyanúgy készülök rá, mint bármelyik másik hétvégére. Erre sem úgy gondolok, mint egy nagy megmérettetésre, inkább úgy, mint egy újabb versenyre a naptárban.

 

Csányi Olivér nem kezdte a legideálisabb formában az idei versenyeket, kisebb sérülések is hátráltatták, a Magyar Kupára azonban már ő is megérkezett a szezonra.

Most milyen állapotban vagy, hogy készülsz a derbire?

A héten elég sokat edzettem. Leginkább a pitch-ekre és a rövidebb vasaimra helyeztem a hangsúlyt. Ezeket fogom a legtöbbet használni Udvariban, plusz a drive-omat próbáltam korrigálni.

 

Mi volt vele a probléma?

Megváltozott a síkom az elmúlt időszakban. A Magyar Kupa előtt elmentem Szigeti Doktorhoz, hogy helyre rakja. Az a baj, hogy in-out-ot ütöttem, amiből jöttek a push-ok, ez pedig nagyon nem rám vallott. A Kupa előtt ezért is jöttek a rosszabb eredmények.

 

Mik az elvárásaid Udvaritól?

A három nap alatt mínuszt szeretnék játszani. Nyilván alkalmazkodnom kell a pálya adta körülményekhez, és akinek a legjobban siker, az fog az élen végezni. Az időjárásra is oda kell figyelni, hiszen a Balatonon állandóan fúj a szél.

 

Címapkép: hungolf.hu/XXXI. Magyar Kupa


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés