Kezdődik a tánc

 

Pénteken elrajtol a 60. Magyar Amatőr Bajnokság 91 fős mezőnye. A verseny előtt Makszin Áronnal, a Magyar Golf Szövetség főtitkárával készítettünk interjút.

 

 

Mit kell tudni az idei Magyar Bajnokságról?

91-en leszünk; személy szerint én száz főre számítottam, de szerintem ez egy jó szám, főleg ha figyelembe vesszük, hogy július közepe van. Még ha a koronavírus valamelyest be is árnyékolta a nyári utazásokat, rengetegen szabadságukat töltik.

 

A pálya állapotával és a könnyítés alkalmazásával kapcsolatban is sokasodtak a kérdőjelek a golfozók körében. Erről a Szövetség mit tud mondani?

Meg tudom erősíteni, hogy a greenek jó állapotban vannak. Bizonyos vagyok abban, hogy a pálya vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a fairway-ek és az elütők is olyan állapotban legyenek hogy azok megfeleljenek a Magyar Bajnokságnak. A Versenybizottság még vizsgálja, hogy az egész pályán szükséges-e a preferred lies szabály bevezetése, vagy csak azokon a részeken legyen bevezetve, ahol a kiszáradás jobban nehezíti a játékot. Elképzelhető az is, hogy csak 4-5 szakaszt fog érinteni a szabály.

 

Lesz-e cut ezzel az indulói létszámmal?

A versenykiírás erről egyértelműen rendelkezik, tehát igen.

 

Az utóbbi időben voltak viták a bírók delegálásával kapcsolatban. Van e téren újabb döntés?

A Versenyszabályzatunk értelmében a Bíró Bizottság jelöli a Ranglista Versenyekre a bírókat, Magyar Golf Szövetség pedig a magyar bajnokságokra. Semmilyen további döntésre nincs szükség ez ügyben. Erre a versenyre bíróink Buda Edvin, Bangó Botond és a Cservák László lesznek.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés