A droppolás áldozata

 

Így látta Hatvári Árpád

A 31. Magyar Kupa bruttó férfi mezőnyének 12. helyezettjével, Hatvári Árpáddal beszélgettünk, aki első nap 79-cel, vasárnap 76-tal hagyta el a pályát. Szombati eredménye csalóka lehet, a 6. szakszon egy rossz droppolásnak köszönhetően jött a +7, miközben aznap 4 birdie-t is ütött. 

 

„Nagyon jól éreztem magam, szeretem az ilyen szélcsendes, meleg időt, amikor jól száll a labda, jó ritmusban megy a játék.” – kezdi beszámolóját a Pannonia golfozója. – „A pálya teljesen más volt, mint egy héttel korábban. A nagy meleg megkeményítette a fairway-eket, ez pedig kedvezett a hosszabb ütéseknek, és a greenek sebessége is pont optimális volt. A pálya jelesre vizsgázott, fantasztikus állapotban fogadott bennünket.”

 

Hatvári ezután beavatott minket felkészülése kulisszatitkaiba is. „A mostani edzésmódszeremtől fizikailag is jobban érzem magam, főleg a törzsem erősödött. Több gyakorlatot végzek könnyebb súlyokkal, mellette nagyon sokat nyújtok. Ezen felül állítottam a játék mentális részén is. Mindig csak egy ütésre koncentrálok és nem az egész szakaszra.”

 

A score-jait látva egész hétvégén nagyon szépet ment, egyedül az első nap 6. szakasza fogott ki rajta. Mi lehetett a probléma? „Kicsit várni kellett az előző flight-ra, ezért megváltoztattam az eltervezett stratégiát. Az volt a tervem, hogy a vízpartról visszajátszom a fairwayre, de a droppok egyszerűen nem sikerültek. Mindig olyan helyre került a labda, ahonnan nem tudtam azt játszani, amit akartam. Egy rossz döntés áldozata voltam.”

 

Hatvári interjúnk végén kalapot emelt a résztvevőknek is:

„Gratulálok a győzteseknek, és azoknak a golfozóknak is, akik hcp-t javítottak, különösen Krämer András kiemelkedő 69-es körének. Azt gondolom, hogy jár a taps minden egyes játékosnak, aki részt vett a versenyen, beleértve a caddie-ket is.”

 

Köszönjük szépen a beszámolót Hatvári Árpádnak és még egyszer gratulálok az eredményéhez!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés