Végállomás: Skócia

Tóbiás Zsolt újabb gyémántot igyekszik golfozóvá csiszolni

Fiatal tanítványával, Wochna Rolanddal legutóbb Szlovákiában járt, a koronavírus utáni első US Kids fordulón. Megkeresésünk idején a tréner stílszerűen a senior női válogatott edzésére sietett, útközben mesélt nekünk egy másik útról, amelynek első, Pöstyéni állomását teljesítve, egy ifjú tehetség tette meg a kezdőlépéseket.

 

„Rolandról azt érdemes tudni, hogy komolyabban már 2 éve golfozik” – mondja. – „Esetében tényleg nem túlzás komoly hozzáállásról beszélni, hiszen a szó szoros értelmében majdnem minden nap gyakorol.

Nagyon szereti a golfot, amit a szülők is támogatnak. Sportos múltjukból fakadón rálátnak Roland fejlődésére, pontosan tudják, mi kell ahhoz, hogy valaki komoly eredményeket érjen el, ahogy azt is, milyen életkorban érdemes elkezdeni, ahhoz, hogy komolyabb szintre jusson. Éppen ezért megadnak neki mindent, mindenben támogatják.”

 

A tapasztalt mester a US Kids versenysorozatról is beszélt:

„Roland a legfiatalabb, a 6-8 éves korig tartó korosztályban indul. Azt kell tudni erről a sorozatról, hogy minden kategória első helyezettje kvalifikálni tudja magát Skóciába az Európa bajnokságra, ami a koronavírus miatt jövő évre csúszik. Mi pedig minél előkelőbb helyet szeretnénk megszerezni, nem titkolt célként meghatározva az első helyet, és az Eb-re való kijutást.

Roland jelenleg olyan fiatal kiválóságok nyomdokain halad, mint Kötél Bence, Bertényi Bence vagy Zsimán-Lebovics Zénó, akik szintén gyönyörű eredményekkel, emlékezetes játékokkal vettek részt korábban a US Kidsen. Ennek a menetelésnek a következő állomásaként a hétvégén Sedinbe megyünk, utána Penatiba, és reményeink szerint a végállomás Skócia lesz majd.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés