Somogyi Bence elkapta a fonalat

Tökéletes formaidőzítés

 

Somogyi Bencéről eddig talán a vártnál kevesebb szó esett, a hétvégi MidAm Ranglistán azonban nála is áttört a gát, és idei legkomolyabb eredményét, egy második helyet érő 74-es score-t hozott el Máriavölgyből. Teljesítményét a büszke apukával, Somogyi Györggyel értékeltük.

 

„Bencével szokásunkhoz híven Spanyolországban edzőtáboroztunk, ott is kezdtük meg a versenyszezont, amit a COVID-járvány sajnálatos módon több hónapra keresztülhúzott. Ez idő alatt folyamatosan gyakoroltunk, de a versenyek hiánya nagyon meglátszott a játékon.

Szombaton Balatonudvariban, a Balatoni Ranglista Versenyen még nem kaptuk el a fonalat, inkább úgy tekintettünk rá, mint egy fölvezetésére annak, amit vasárnap játszanunk kellene. A MidAm volt az első olyan verseny, amin már a magunktól elvárt szinten tudtunk teljesíteni. A végén volt ugyan egy pici idegeskedés, de ezt leszámítva Bence egész játéka sokat ígérő volt.

Formaidőzítés szempontjából a vasárnapi eredmény nem is jöhetett volna jobbkor. Bízunk benne, hogy következő fellépésünkön, a Magyar Kupán is minimum ilyen ragyogó produkciót tudunk letenni a Pannonia gyepére.”

 

Somogyi György zárásképpen elmondta, mik az idei tervek, valamint beszélt az edző kérdésről is.

„Továbbra is a Pannonia Junior Academy-t erősítjük, terveink szerint két megnyert korosztályos Junior Open után, szeretnénk rámenni a harmadikra is. Minden évben nagyon sokat jártunk külföldön, úgy tervezzük, hogy idén ebből a kialakult helyzet miatt kevesebb lesz.

Még mindig én edzem Bencét, ha pedig elakadunk és kérdése van a gyereknek, Szigeti Csabihoz fordultunk tanácsért.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés