Rozsdamentes idénykezdés

Edzői szemmel a juniorokról

 

Már Zircen is láthattunk ízelítőt abból, hogy a Pannonia Junior Academy növendékei remek formában tértek vissza a hosszú kényszerpihenőről, amit a tatai Emil Frey Kupa csak még jobban megerősített. A java azonban csak most következik: ranglista verseny a hétvégén, majd jön az idei év első nagy hazai erőpróbája a Magyar Golf Kupa. A növendékek szezonkezdését az akadémia vezetője Böndicz Gergő foglalta össze nekünk, akivel értékeltük az Emil Frey Kupa egyik kiváló teljesítményét is.

 

 

Hogy látod az elmúlt időszak eseményeit a juniorok szemszögéből?

Mindenki kíváncsi volt arra, hogy koronavírusos kényszerszünet miatt hogyan tudnak visszatérni a gyerekek a versenyzéshez. Szerencsére úgy néz ki, hogy a versenyzőinkkel jó alapozást zártunk és eredményesen vágtunk neki a szezonnak. A Forest Hills-i Ranglista versenyen és a tatai Emil Frey Kupán is szép eredmények születettek és számos hcp javításnak lehettünk tanúi.

 

Mi várható a következő időszakban?

A következő verseny a hétvégi MidAm Ranglista Pannonián, amivel kapcsolatban úgy számolunk, hogy egy kiváló felmérője és erőpróbája lesz annak, ki hol tart és mit kell még javítania a következő hétvégi Magyar Kupára. Szövetségi versenyként ez egy nagyon fontos állomása az évünknek, ráadásul szintén hazai környezetben, Máriavölgyben játszunk. A többi hazai szövetségi versenyen kívül külföldön - ha a nemzetközi helyzet nem változik, és nem kell számolnunk határlezárással – a korábbi évekhez hasonlóan a Horvát Junior Openre szeretnénk visszamenni szeptemberben. Ezen felül kiemelten támogatjuk az Akadémisták külföldi egyéni versenyeztetését is.

 

Kicsit visszakanyarodva az Emil Frey Kupára, számunkra Rózsa Dávid játéka okozott pozitív meglepetést. Amellett, hogy Dávidnak főleg a klub szervezési feladataiban kell helyt állnia, szép játékkal hozta a második helyet.

Bizakodóak voltunk, hogy az a rengeteg verseny, ami a kezében van, nem múlt el eredménytelenül, és ez a magabiztosság ki is jött a játékán. Természetesen most az ő életében a golf másik szegmense élvez kiemelt szerepet, de a sok év rutinja így is jó score-ban mutatkozott meg.

 

Szolgálhat egy ilyen teljesítmény példaként a juniorok számára?

Természetesen! Ha valaki megfelelően és kontroll mellett gyakorol, a munka és a sport magas szinten is megférhet egymás mellett. Azt gondolom, hogy ez példaként szolgálhat, hiszen egy fiatal játékos is találkozik hasonló helyzetekkel, amikor nehezebb időszaka van, jobban kell összpontosítani a tanulásra, vizsgákra, érettségire. Ha emellett lát egy ilyen teljesítményt egy érettebb játékostól, az tökéletes példaként szolgálhat neki.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés