Skót felföld a Balaton partján

 

Csak a sós északi-tengeri levegő hiányzott

A szombati Balatoni Ranglista verseny igazán rendhagyóra sikeredett. A júniushoz képest szokatlan esős, borús, kifejezetten szeles időjárás olyan hangulatot varázsolt Udvariba, mintha a játékosok nem is a Balaton Felvidék kapujában, hanem a golf őshazájában, a skót felföldön járnának.

 

Nézzük mi történt a Balaton Golf Clubban szombaton.

 

 

Kifejezetten borongós, szemerkélő eső virradt a mezőnyre, golfozóinknak bónuszként az extrém szeles időjárással is meg kellett küzdeniük, ami a score-okon is megmutatkozott. A játékosok remek küzdést mutattak be az elemekkel és a balatoni pályával egyaránt, ahol egy meglehetősen erős mezőny sorakozott fel a reggel 9 órai kezdésre. Kifejezetten öröm volt látni a két amerikai „légiós” Vadkerti Adél és Csányi Olivér szereplését és játékát.

 

Úgy tűnik, hogy a szombati nap és Udvari együttállása idén Horváth Joseph győzelmeket eredményez: a Levendula Kupa után ismét a Balaton Golf Club játékosa álhatott fel a dobogó legfelső fokára a bruttó férfiak között, 75-ös score-jával, megelőzve Csányi Olivért (78) és dr. Horváth Pétert (80).

 

A bruttó női kategória komoly izgalmakat hozott, ugyanis az első három helyezett, Berkenyei Daniella, Vadkerti Adél és Jaczkovics Emma egy flight-ban indulva húzták egymást végig a 18 szakaszon. Hármójuk teljesítménye közül Daniella első 9 lyukon ütött három birdie-je, és elért 34-es ütésszáma döntő faktornak bizonyult a 75-ös eredményhez és a kategória megnyeréséhez. Mögötte Adél (77) és Emma (81) sorrend alakult ki.

 

Érdemes még kiemelnünk Kovács Titusz (79) teljesítményét, aki a nettó senior kategória élén végzett, dr. Horváth Péter (80) és Jakobi László (94) előtt. Valamint a női nettó kategóriát, ahol a Krénusz Andrea, dr. Lex Annamária, Susan Sweeney sorrend alakult ki.

 

Összes eredmény: ITT ELÉRHETŐ!

 

Fotó: Yulia Stephanova


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés