Fentről nézve minden szép

Már nyílnak a kertben a kaktuszvirágok….

Nem, nem Petőfi az, akiről e sorok szólnak, hanem ma is élő honfitársunk, aki pilóta, golfozó, kertész és szerető férj egyben. Sikerült kitalálni kiről van szó?! Ő nem más, mint Glatz Ferenc, aki mostanában Földhöz ragadtabb álmait váltja valóra a kertben.

A teljes bolygónk életét befolyásoló koronavírus kiváló golfozónk hétköznapjaira is hatással volt. Eddig inkább az égben járt, most, a korlátozások hatására mindkét lábával a Földön állva hódol egyik hobbijának, a kertnek. A pázsit megújítása - levegőztetés, műtrágyázás és öntözés – mellett a pozsgás növények és kedvenc kaktuszai is kimehettek „nyaralni” a kertjébe.

glatzikaktusz1

Ezeket a fagyra érzékeny, tüskés növénykéket pompás virágaik miatt szereti annyira, és bár az eddig látott leggyönyörűbb példány maximum a fotógyűjteményébe kerülhet be, hihetetlen lelkesedéssel mesélt róla. „Páratlan látványt nyújtott az ember méretű törzsével ez a 2 házemelet-magas, athéni csoda a 25-30 centis virágaival. Még a sivatagban látható „amerikai szépségek” is elbújhatnak mellette!”  Sajnos a klíma miatt elképzelhetetlen, hogy az ő magyarországi kertjében is ekkorára nőjenek szúrós „szerelmei”, azért odaadó gondoskodását meghálálja saját gyűjteménye is. Színpompás virágaikban évről évre gyönyörködhetnek feleségével, Edittel együtt.

Természetesen a golf most sem maradgat ki a pilóta életéből, ezért, ha nem is mindennaposan, de hetente egyszer kilátogat a pályára, ahol a szabályok szigorú betartásával gyakorol, hogy a legközelebbi szezonban ismét csilloghassanak az érmek a virágok között.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés