Larának az érettségi lebeg a szeme előtt

A rá váró feladatokról mesélt

A megváltozott körülmények között is éli mindennapjait Czernecki Laura, aki előtt - kortársaival együtt - nem mindennapi feladat tornyosul, ugyanis az érettségire készül. Kíváncsiak voltunk, miként birkózik meg ezzel.

HG Hogyan alakította át a mindennapjaidat a koronavírus?

CL Így érettségi előtt? Eléggé. Az online suli az egyik nagy változás, mondjuk egyelőre elég pozitívak a tapasztalatok. Kicsit több idő is van az érettségi tételek kidolgozására. Mondjuk a bizonytalanság is ott van, az érettségivel például nem tudjuk, mi lesz. Illetve, hogy hogyan hat ez ki az egyetemekre, külföldi egyetemi felvételikre, az is kérdés.

HG Változtak a golfozási szokásaid, milyen óvintézkedéseket teszel a pályán?

CL Az elmúlt időben az érettségi és egyéb dolgok miatt nem igazán volt időm pályára menni. Kilenc napja otthon vagyok és otthon is maradunk a nővéremmel, úgyhogy így továbbra sem jutok ki.

HG Esetleg beszereztél egy szimulátort otthonra, hogy a korlátozások miatt így se maradjanak ki az edzések?

CL Sajnos nem igazán volt/van lehetőségem szimulátor beszerezni, és nem is lesz a közeljövőben. Múlt héten sokat chippeltem a kertben, a cicám ilyenkor mindig kergeti a labdát ?. A szobámban meg puttolni szoktam. Illetve az erősítések is folyamatban vannak, emellett minden második reggel jógázom.

HG Mivel töltöd az idődet, mit üzennél a játékostársaidnak?

CL Érettségire készüléssel, filmötletek leírásával, filmek nézésével, sok olvasással (végre van rá idő), online órákkal, beadandók készítésével.

Talán azt üzenném, hogy élvezze ki ezt a lelassulást mindenki, aki tudja. Az elmúlt jó pár évben elképesztő ütemben zajlottak a mindennapok. Nyilván amellett, hogy borzasztó, ami történik, van egy pozitív oldala a bezártság résznek. Lassítani kellett már, és ha ez magunktól nem is ment, most rá vagyunk kényszerítve.

És persze: Maradj otthon!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés