Előadás taps nélkül

 

Mi vár a 2020-as Irish Open-re?

Zárt kapuk mögött rendezhetik az Irish Opent?  Paul McGinley az RTE Radio 1-nek adott interjújában „Nagyon komoly esélyűnek” nevezte a verseny teli lelátóktól mentes lebonyolítását.

Az eredetileg május 28-31. közé tervezett eseményt a vírus miatt már elnapolták, mivel a kialakult helyzet egy őszi időpontot indokol. Mount Juliet gyönyörűen előkészített tereppel várja a játékosokat, az viszont, hogy a nézők is élőben csodálhatják-e, az még kérdéses. Az ír származású McGinley szerint körbe kell járni a tényeket, és ha a vírus okozta krízis elhúzódik, úgy sajnos nem lenne szerencsés nyílt versenyben gondolkodni idén. Noha a verseny hangulatához hozzátartozik a 40-50ezer fős lelátón helyet foglaló közönség is, a kormány részéről felelőtlenség lenne a sportesemény által utat nyitni a COVID-19 terjedésének.

Az ír kormány álláspontja egyelőre az egyik legfőbb rejtély, pedig a további tervezéshez szükséges lenne ismerni a feltételeket, hiszen nagyjából 4 hónap kell egy verseny előkészületeire. Ezen felül „a játékosok esélyegyenlőségének szempontjából sem elhanyagolható e kérdés,” - emlékeztet az 1991. óta profiként jegyzett sportoló – „a résztvevők közül többen Floridában élnek, ahol lehetőség nyílik a gyakorlásra, nem úgy, mint nálunk, Európában.”

McGinley az Irish Opennel kapcsolatos meglátásai bővebben ITT olvashatók.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés