Egy igazán ütős személyiség

 A stílusos Fenegyerek

A golfpályákról már ismerhetjük Pach Gábort, most pedig másik szenvedélyéről és egyben hivatásáról beszélgetünk vele, ami nem más, mint a pálinka. 2016-ban a nemzetközi Destillata verseny Nemzetgyőztese címet nyerte el, majd 2018-ban megalapította a „Fenegyerek” brand-et. Hogy ki is valójában, ezt árulja el ő maga!

 

HG: A sport és az alkohol egy mondatban való említése általában paradoxonnak hat. Hogyan illik össze a pálinka sportos életviteleddel?

PG: A jó dolgok mára már az életünk részévé váltak: jó ruhák, autók, jó borok és sok mozgás. A minőségi pálinka, kellemes illatával és karakteres, a garatban hosszantartó ízével szintén a jó dolgok közé tartozik. Két dolgot nem szabad elfelejteni: a mennyiséget és a minőséget!

Napjainkban a pálinka már nem a rohadt, penészes gyümölcsből, szutykos berendezéseken, és szaktudás nélkül készült, ihatatlan párlatot jelenti. Mára egy jó pálinka - melyből szerencsére egyre több akad -, értékteremtés. Egy ilyen termék fogyasztása önmagában élmény, ahogyan a sport is.

 

HG: Valóban a temperamentumodról kapta a Fenegyerek márka a nevét, vagy pusztán csak jól csengő, az italhoz illő nevet szerettél volna választani?

PG: Talán már 10 éve annak, hogy egy újságíró nevezett így. Régebben híres voltam a meglehetősen nyersnek számító stílusomról is, mivel a szókimondóság szokatlannak számított abban az időben. Egyszerűen csak a tényleges véleményem mondtam, amikor megkínáltak pálinkával - valljuk be őszintén, akkoriban ritkán lehetett dicsérni. Mostanra szerencsére már egy egyre jobban csengő brand, én viszont sajnos, személy szerint egyre kevésbé vagyok gyerek. :)

 

HG: A Balaton környéke leginkább borvidékként ismert, mi terelt téged a pálinkakészítés irányába?

PG: Érdekes a kérdés pont most, a COVID-válság idején…  A 2008-as gazdasági világválság ellehetetlenítette az  ingatlanközvetítői tevékenységemet, ezért váltanom kellett. Mivel jó kapcsolatot ápoltam Zimek Rolanddal, egy másik pálinkamárka akkori tulajdonosával, egy úgynevezett win-win szituáció alakult ki közöttünk, a pálinka pedig teljesen „megfertőzött”.

 

HG: Nem csak főzöd, de tanítod is a készítést. Mit tanácsolnál egy laikusnak?

PG: Erre két dolgot szoktam mondani: Ne hidd el, amit az interneten olvasol, se azt, amit a szomszédtól hallasz! Noha a férfi lakosság 95 % azt hiszi, hogy ért a pálinkához, azért fontos tudni, hogy ez is egy szakma. Ugyanúgy megvannak a szabályai, fortélyai - ha ezeket elsajátítjuk és egy csipetnyi szerencse is társul hozzá, akkor akár még jó pálinkánk is lehet.

 

HG: Milyen italt javasolnál azoknak, akik most ismerkednek a hungarikummal, hogy szerelem legyen első kóstolásra, illetve van-e kedvenc, „párolt” gyümölcsöd?

PG: Hölgyek esetében a kellemes illat lehet elsőre a leg vonzóbb, pl.: a málna, vagy egy szép szőlő esetleg kajszibarack. Az urak esetében lehet szilva, körte vagy akár meggy is és fontos hogy 40 % körül legyen az alkohol, és lehetőleg Fenegyerek pálinka legyen.

Az én személyes kedvenceim igazából a „nyom- pálinkák”, mint a törköly, az alma vagy a kékszőlő. Ezek azok, amiket az átlagfogyasztó nem igazán kedvel.

 

HG: Kicsit visszakanyarodva a sporthoz, hogy jött az életedbe a golf?

PG: Kolléganőm vőlegényének, Udo Scmalznak, - aki mellesleg nagyon jó barátom is egyben – kerestünk valami testhezálló sportot, így találtam rá a Balatonudvari Golf pályára. Eleinte úgy gondoltam, kétszer-háromszor eljövünk, aztán valaki úgyis megunja. Nagy szerencsék volt, hogy a hazai golfélet talán legjobbja, Lugosi Tamás kezdett velünk foglalkozni, hatalmas türelemmel, aminek gyorsan meg is lett az eredménye, egy újabb szenvedély! Tomi nagyszerű érzékkel kezelte a két lázadót. Rengeteg pluszt tanultam tőle olyan téren, amiről azt hittem, nekem már nem tudnak újat mutatni: Tisztelet és Alázat!

 

HG: Mit adott neked ez a sport?

PG: Egy csepp fegyelmet, koncentrációt, nyugalmat, türelmet, valamint nagyon sok új, nagyszerű emberi kapcsolatot. Csodálatos pályákat, és persze tengernyi mosolyt!

 

HG: A golfon kívül úszni és kerékpározni is látni téged, ha rangsorolnod kell, mely sportág nyerné az aranyat?

PG: Ma már egyértelműen a golf, bár hozzá kell tenni, a munkám miatt eddig elég keveset gyakoroltam és játszottam. Most talán megváltozik egy kicsit a helyzet és a sorrend. Messze nem itt kéne tartanom, ahol most.  Jelenleg nagyon motivált vagyok, és bár egyik szemem sír, a másik nevet: úgy néz ki, 2-3 hónapig lesz időm gyakorolni bőségesen!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés