Akit nem lehet kiütni

 

 

 

Pozitívan minden negatívum ellen

A koronavírus miatt kialakult helyzet senkinek sem könnyű, de ahogy Batta Krisztinát, a Golf Travel Hungary igazgatónőjét ismerjük, biztosak lehetünk benne, hogy optimista gondolataival most is segít derűsebb hangulatba kerülni. Vele beszélgettünk, természetesen a két méter távolságot betartva, online. :)

 

 

HG Milyen hatásokkal van a koronavírus a golfutazásaidra illetve a mindennapjaidra, mennyiben alakította át őket?

BK A mindennapjaimat kevésbé befolyásolja, hisz több éve home office-ban működik a cég. Persze azért nyilván más érzés, ha a rengeteg munka miatt nem hagyom el a lakást, mint így, hogy a helyzet követeli meg az otthonmaradást. Mindamellett most még élvezem is, főleg így hideg időben, mert már 13 éve nem volt lehetőségem igazi nyaralásra. Túlterhelt voltam. Most kicsit fellélegezhetek, kifújhatom magam. -  Talán ezért is tudom most ezt a pihenőt ilyen pozitívan fogadni. - Hiszen a munka, mint olyan átmenetileg szinte megszűnt. Utazás tekintetében az átfoglalásokkal foglalkozom mostanság. Ez sem kis munka, mivel egyes szolgáltatókkal elég küzdelmes megértetni, hogy az ügyfél nem önszántából kíván más időpontban utazni.

Véleményem szerint el kéne, fogadják: a turizmusban mindannyian egy cipőben járunk. Támogatnunk kellene egymást a nehéz időkben. Ez egy próbatétel a szakma számára. Most kiderül, kikre számíthatunk, kivel fogunk tudni együtt dolgozni a „vihar” után. Aki jelenleg nem megfelelően kezeli a helyzetet üzleti szempontból - és sajnos vannak ilyenek - azokkal kénytelenek vagyunk megszüntetni az együttműködést. Szerencsére a kiutazásnak ezekben a hónapokban egyébként sincs szezonja, augusztusra pedig remélhetőleg már normalizálódik a helyzet.

HG Te mindig igyekszel optimista maradni és mindenből kihozni a legjobbat. Mivel tudnád a jelen helyzetben bíztatni játékostársaidat?

BK Valóban pozitív vagyok, mint már említettem, éppen élvezem a "szabadságot". Nyilván lehetne jobb is, de most ezt kell megélni, megtalálni a jó oldalát. Úgy gondolom, ez is arra tanít minket, hogy értékeljük azt, amink van. Kiváltságos helyzetben érzem magam most is, hiszen a golfpálya az egyik legbiztonságosabb helyszín. Szükségünk van a D vitaminra, a golf pedig az endorfin-termelést is elősegíti.

HG Változtak a golfozási szokásaid a járvány miatt? Illetve milyen óvintézkedéseket teszel és javasolsz a pályán?

BK A pályára nem megyünk együtt, meg tartjuk a szükséges távolságot. Még puttoláshoz sem vesszük le a kesztyűt, nem fogjuk meg a zászlórudat és gereblyét, illetve kezet sem fogunk a játék végeztével. Ennek ellenére úgyszólván együtt vagyunk, és teszünk a mentális és fizikális egészségünkért. Természetesen fontos, hogy betartsuk a higiéniás szabályokat, de ezt nem hinném, hogy bármely játékostársamnak külön kéne javasolnom.

HG Esetleg beszereztél szimulátort otthonra, hogy a korlátozások miatt se kelljen kihagyjál edzéseket?

BK Nem vagyok híve a szimulátoros játéknak.  A golf mentális részére is lehet és kell is összpontosítania a játékosnak, ez pedig jó alkalom rá. Sok könyvet áll módunkban ilyenkor újra olvasni, ami leginkább tudásunk pszichológiai oldalát fejleszti. Természetesen az izmok edzésére is akad lehetőség otthon, amit az, aki sokat utazik már jól elsajátított.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés