KAPÁS BOGI: „TALÁLJUK MEG AZ APRÓ ÖRÖMÖKET.”

 

Otthon igyekszik formában tartania magát

A járványügyi veszélyhelyzet okán, mindenki mindenkit az otthonmaradásra szólít fel, eleget téve így a #maradjotthon elnevezésű kampánynak és lassítva ezzel a vírus terjedését. Nincs ezzel másképp olimpiai bronzérmes úszónk, Kapás Bogi sem, aki viszont igyekszik kihasználni az otthonlét előnyeit és erre biztat másokat is.

Bogi február végétől március közepéig Thaiföldön edzőtáborozott, majd Budapesten szerette volna folytatni azt. Azonban a krízishelyzet átírta a terveit. Már a hazaindulásuk előtt értesült az európai, és közelebbről, a magyarországi állapotokról, de akkor még mindent a bizonytalanság homálya fedett. Nem tudta, hogy folytatódnak-e az edzések, megrendezésre kerül-e az országos bajnokság, vagy akár az Európa-bajnokság.

Mostanra már mindenre fény derült. A versenyeket elhalasztották, az edzések pedig otthoni környezetben folynak. A napi rutinjáról, a tréningei kivitelezéséről, a szabadideje hasznos eltöltéséről kérdeztük olimpiai bronzérmes úszónkat.

„Sajnos jó pár válogatott úszó előtt is bezárultak az uszodák ajtajai, így itthon kell valahogyan formában tartanunk magunkat. Én személy szerint elkezdtem futni, bár nem szeretek. ? E mellett csinálok néhány saját testsúlyos feladatot is, amiket itthon meg tudok oldani. Próbálom kihasználni a hirtelen jött szabadidőmet, például puzzlet rakok, recepteket nézek, hiszen most van időm kicsit különlegesebb reggelit csinálni, mint amihez általában szokva vagyunk. Nagyon szeretem, hogy szinte egész nap pizsamában lehetek, mert úgysem megyek ki az utcára.

Szerintem nagyon fontos, hogy ezekben a napokban is kialakítson az ember magának egy napi rutint, amiben szerepeljen nyilván a munka, ha meg lehet oldani, továbbá egy kis testmozgás, – mi Ádámmal (Kapás Bogi párja Telegdy Ádám, szintén úszó – a szerk.) például itthon edzünk a kertben, amennyire a helyszín engedi – illetve mindenképp valami hobbi/plusz elfoglaltság, ami kikapcsolja az embert.

Én nagyon szeretek festeni is például, de egy jó film vagy sorozat is elszórakoztatja az embert bármikor, nem beszélve egy jó kis társasjátékról, amit többen is lehet játszani. Én mindenkinek kívánok kitartást, és hogy próbálják meg megtalálni az apró örömöket ezekben a napokban!”

 

(A TELJES CIKK ITT)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés