Üssük ki a vírust, és be a labdát!

 

 

Nagy Istvánnal beszélgettünk

„A mostani, bizonytalan időkben is lehetünk nyugodtak. Ha már munkahelyünket úgysem látogathatjuk a vírus miatt, a pályát még igen!” Optimista hangulatban nyilatkozott Nagy István, az MGC elnöke a patinás Kisoroszi Golf Klubbal kapcsolatosan.

„A pálya nem fertőz! - mondta, majd komolyabbra fordítva a szót - Természetesen az egészségügyi rendelkezések értelmében kézmosási, kézfertőtlenítési lehetőségeket biztosítunk a játékosoknak. A járvány elkerülése végett felhívjuk a játékosok figyelmét, hogy ne  kézfogással vagy puszival üdvözöljék egymást, de ettől még a szabadban, jó levegőn mozoghatnak, ezáltal is erősítve immunrendszerüket.

A több hektáros pálya, melynek területén a fertőzés kockázata lényegesen elenyészőbb, mint például a tömegközlekedésen, zavartalanul üzemel. Itt az ember szabad légtérben, zöld környezetben több kilométeres sétákat tesz játék közben. Egészségünk megőrzéséhez fontos a sport, mint ezt az orvosok is rendszeresen hangoztatják, ezért kár lenne hanyagolni a fertőzéstől való félelmünkben. Önmagában a golf lehetőséget biztosít az egymástól való nagyobb fizikai távolság megtartásához, ugyanakkor szórakoztat és kikapcsol. Ezekre a kellemes pillanatokra pedig ugyanúgy szükségünk van a koronavírussal fertőzött időkben is.”

Nyugodt hangvételű mondatai számunkra is azt sugallják, melyet Nagy István is javasol a sportág kedvelőinek: „Aki teheti, bátran ragadjon ütőt, szellőztesse fejét a pályán ahelyett, hogy otthona falait bámulná!” - hozzátéve, hogy „Persze csak azokat buzdítom, akik ezzel a karanténra vonatkozó rendeletet nem sérti meg.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés