Tóbi a Disney világában

 

 

Mesefigurák és élő állatok a golfpályán

Hogy csöppent a mesék világába Tóbiás Zsolt? Most erről mesélt lapunknak. Amerikai túrájának következő állomásain a Disney Golf Club három pályáját - Palm, Magnolia és Buena Vista – is bejárta a Nyilas család társaságában. Mickey Mouse, a világ egyik legismertebb rajzfilmfigurája, mindenütt jelen volt.

 

 

 

„Nagyszerű élmény volt, kicsit újra gyerek lehettem. Már a klubház bejáratánál egy olyan átalakított golfkocsi fogadott, aminek az elején Mickey egér található. Persze, hogy mindenki beleült és megörökítette a pillanatot. A pro shopban is minden a Disney figurákról szólt.  Ezzel voltak díszítve és logózva a labdák, a jelölők, a tee-k, az ütővédők, a ruhák, szóval minden.

A fogadtatás a jól megszokott amerikai. A megérkezésünket követően a golftáskákat rögtön a buggyra teszik (természetesen a kérdés itt sem marad el, ki fogja vezetni, mert aszerint helyezik el a csomagokat). Mire a recepción megtörtént a regisztráció, a klubház mellett a buggy már menetirányba állítva, batyuink felpakolva. Kezdődhetett a kalandozás. A kék festett vonalat követve meg is érkeztünk a Palm pálya range-éhez, ami mellett közvetlenül ott volt az első elütő. A range-en fából készített címeres táska tartó, amiben elegánsan tee-k vannak elhelyezve.

Ide már Kinga (Nyilas Peti felesége) is velünk tartott, nagy örömünkre. A pálya gyönyörű állapotban, kifogástalan minőségben volt. Itt sincs üres járat, pláne nem csúcsidőben. Mind a hárman (Peti, Kinga és én) nagyon élveztük az egészet és a játék is jól ment. Míg Peti kezdi megszokni az új ütőit és egyre jobb formába lendül, single eredményeket üt, addig Kinga az évi pár játéka ellenére is szépen hozza a 20 hcp körüli score-okat. Valamiért én nagyon szerencsés voltam, mert 7 birdie -t is ütöttem, 5-öt a hátsó 9-en (2 chip in, lucky), de az eredmény csak - 1 lett.

 

 

A 18 -as szakasz végén pedig ismét megtapasztalhattam az amerikai hozzáállást. Amikor jössz befelé a klubházba, az út jobb oldalán kirakva a PGA TOUR bajnokai. A buggy leparkolásánál nem tudod olyan gyorsan levenni a táskád, hogy már ne álltak volna neki lemosni az ütőid. :)

A következő játékunk a Magnolia pályán volt, amelyet a legjobbnak tartanak a 3 közül. Ezen a pályán sokkal dúsabb a növényzet és rengeteg élő állat is van a vizekben, az erdőkben. Az alligátorokon kívül pulykák, kacsák, őzek, szarvasok... Hihetetlen! Ezen a pályán a 2 kis Nyilas (Olivér és Roland) is játszott velünk. A pálya minőségéről itt sem kell sokat beszélni... Tökéletes! Dopping zónának egy Mickey egér fej van ráfújva a fűre. Nagyon találó, talán nyugodtabb is leszel, amikor droppolsz.

Hamarosan újra útra kelünk és következik Mount Dora, ahol Pintér Attila barátom a PGA head pro.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés