Irány a nagybetűs ÉLET




„Úgy hiányzik a golf, amennyire nem hittem…”

A magyar junior válogatott oszlopos tagjának, Czernecki Laurának - ha minden igaz - megérkeztek az első felvételi eredményei. Kíváncsiak voltunk, hogyan sikerült és hogyan fér majd el új iskolája mellett szeretett sportja, a golf.
 

HG Jól láttuk, hogy megvannak az első felvételi eredmények? Hogy sikerült?

CL
Egyelőre három eredmény született: a UK két legjobb filmes programjával rendelkező egyetemére jutottam be (Ulster, Coventry), illetve színház szakra is felvettek (Coventry University).
De várok még visszajelzést 8 amerikai, 1 további nagy-britanniai és egy magyar (Színház-és Filmművészeti) egyetemtől. Mindegyik esetben film és/vagy színház szakra jelentkeztem. A legtöbb esetben március végén, április elején várható eredmény, sőt itthonról csak júliusban.

Ezek a korai visszajelzések nagy löketet adtak. Nagy nyomás került le rólam, hogy felvettek két olyan egyetemre, ahol nagyon szívesen eltöltenék 4 évet, és ahol óriási lehetőségem lehet továbblépni a filmes irányban.

HG Mekkora szerepet szánsz majd új iskoládban a golfnak?

CL
Egyik iskolában sem jelentkeztem a golf csapatba, mert az mindenhol sok időt vesz el a tanulástól, és a filmes területen nem csak órákra kell járni, de filmet, anyagot is kell készíteni. Természetesen ettől függetlenül hobbi szinten szeretném folytatni a golfot, ezért is volt szempont, hogy olyan országokban keressem a legjobb filmes iskolákat, ahol a golf egyébként kiemelt sport, és az egyetemen szabadidőmben tudom űzni. Amikor itthon vagyok, továbbra is tervezek indulni azokon a versenyeken, melyeken eddig is részt vettem.


 

HG A közeli jövő: nyakunkon a szezon. Hogy halad a felkészülésed?

CL
A felvételi - mivel tanulmányi eredményekkel és filmes portfolióval felvételiztem - teljesen lekötötte a mindennapjaimat, így a golfra szinte egyáltalán nem maradt időm. Hajlamos vagyok túlvállalni magam, és tudtam, hogy ez az az időszak az életemben, amikor nem engedhetem meg magamnak, hogy ne arra fókuszáljak, ami nekem már 13 éves korom óta a legfontosabb és legnagyobb szenvedélyem - a film. A golf is nagyon fontos, és nagyon hiányzik is, de most választanom kellett. De tudom, hogy ez csak ideiglenes.

Most még előttem az érettségi és a Színmű felvételi, de ahogy jön a tavasz, újra nekikezdek a technikai felkészülésnek is. Erőnléti edzéseim egyébként a télen is folytatódtak.

HG Milyen célokkal, tervekkel vágsz neki az idei idénynek?

CL
Az idei szezonra - mivel az érettségi miatt csak későn tudom teljes gőzzel elkezdeni - nincsenek nagy céljaim. Szeretnék elindulni annyi versenyen, amennyin csak tudok. Sokat kihagytam, emiatt úgy hiányzik a golf, amennyire nem hittem, hogy hiányozhat vagy hiányozna. Meglepődtem ezen, kicsit visszatért belém az az érzés, amit kiskoromban, kilenc-tíz évesen éreztem a pályán - hogy jöhetne már az a következő ütés. Mert ütném!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés