Kimondták: Magyarország digitálisan szabad, de vannak helyek, ahol a kattintás már bűn



Több mint 150 országot vizsgálva készítette el új kutatását a Comparitech. Arra voltak kíváncsiak, hol korlátozzák és hol nem az internetet. Magyarország jól vizsgázott.

A legjobb értékelést kapta Magyarország a Comparitech az internet szabadságát mérő új kutatásában. A cég most hozta nyilvánosságra az eredményeket, melyek szerint a magyarok kifejezetten jó körülmények között szörfölhetnek a neten, korlátozás nélkül torrentezhetnek, és a felnőtt filmekre is szabadon rákereshetnek.

A Comparitech több mint 150 országot vizsgálva készített el felmérését, különféle szempontok alapján. Ellenőrizték a torrentoldalak tiltását, korlátozását, hogy engedélyezett-e a közösségi média, a VPN (virtuális magánhálózat), de azt is, megjelennek-e a politikai hírek az online világban vagy cenzúrázzák azokat a vizsgált ország kormányai.

Magyarország több európai országgal együtt egyik kritérium alapján sem kapott megrovást, valamennyi feltételt jól teljesítettük. Így a Comparitech szerint a magyar internetezők abszolút szabadon, a hatalom beavatkozása nélkül élvezhetik a kibertér előnyeit.

A felmérés eredménye szerint Észak-Koreában a legrosszabb a helyzet, a cenzorok ugyanis mindent eltüntetnek a kíváncsi szemek elől. Nem működik a közösségi média, nincs lehetőség torrentezni, sem online pornót nézni, ahogy a VPN-ek is teljesen hatástalanok a Kim Dzsong Un vezette rezsim országában.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés