„Szinte mindent elértem, amit szerettem volna"Rózsa Dávid interjú

A Pannonia Junior Akadémia többszörös bajnoka kiemelkedő fél évtizedet tudhat magáénak. Az elmúlt 5 évben kategóriája legjobbja volt, sőt 2019-ben nemzetközi vizeken is címeket gyűjtött be a Magyar Bajnokság megnyerése mellett. Meg is lett a jutalma, hiszen a Magyar Golf Szövetség díjátadó ünnepségén, az Év Férfi Golfozójának járó díjat vehette át teljesítményének elismeréseként, immáron zsinórban harmadszor!
HG Mondhatjuk, hogy ez volt amatőr pályafutásod legjobb szezonja?! Értékeld légyszíves ezt az évet!

RD
A díj már csak hab volt a tortán, egy bónusz. Szinte minden összejött idén, amit csak kívánhattam. Magyar, Macedón és Ukrán bajnoki címek, ráadásul a szezon zárásaként magamra ölthettem a legendás zöld zakót a Pannonia GCC klubbajnokaként.  Egyedül a Magyar Kupa kapcsán van némi hiányérzetem, de ez belefér az összképbe.
Összességében elégedett vagyok. Eredmények szempontjából kétségtelenül ez volt a legjobb szezonom, de mindig van hová fejlődni. A mínuszos score-ok sajnos nem röpködtek úgy, mint tavaly, de a szezon vége felé így is akadt azért néhány.

HG Amatőrként szinte mindent megnyertél, amit lehetett. Mi lehet a következő nagy cél?

RD
A 2020-as több szempontból is különleges év lesz. A tervek szerint ez lesz az utolsó szezon amatőrként, így azon leszek, hogy hazai pályán, a Pannónián begyűjtsem a hiányzó Magyar Kupát. Izgalmas kihívásnak ígérkezik, ugyanis most nem csak játékosként, hanem szervezőként is aktívan részt veszek az előkészületekben. Célunk, hogy egy nagyon színvonalas, minden igényt kielégítő tornának adjunk otthont.


Izgalmasnak ígérkezik a Hungarian Winter Cup is. Skandináv országoknál,  Ukránoknál és hasonló klímával rendelkező országoknál mint a miénk, immár hagyományossá vált, hogy mediterrán országokban téli versenyeket rendeznek. Závaczki Bálinttal mi is játszottunk ilyen tornákon. Fontos azonban megemlíteni, hogy jövőre a munka élvez prioritást a játékkal szemben, ami nyilván hatással lesz a felkészülésemre is, de bízom benne, hogy nem nagy mértékben.

HG Egyetemre jársz, a Magyar Klubigazgatók Szövetsége elnökségének a tagja vagy. Hol képzeled el magad a közeljövőben.

RD
Nem lenne teljes a játékos karrierem, ha csak az ízéért is, de nem kóstolnék bele a profi versenyek légkörébe. Néhány versenyre gondolok mindössze, ráadásul 2021-ben elkezdeném a PGA képzést.  Várom, milyen érzés egy ilyen közegben elütőre állni.  Amatőrként sok mindent elértem, így a profi státusz méltó lezárása lenne aktív pályafutásomnak.

Jelenleg golf managerként dolgozom a Pannónián. Az egyetemi tanulmányaim mellett klubigazgatói képzésre járok külföldre, így néhány év múlva egy hasonló kihívás itthon vagy külföldön, mindenképp izgalmas lenne számomra! Örülök a 148 szoros válogatottságnak is, így jövőre remélhetőleg elérem a kerek 150-et.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés