A legjobbak között



Kiemelkedő évet zárt Somogyi Bence
 

A Pannónia Junior Akadémia versenyzője eredményes szezont zárt. Teljesítménye elismeréseként a magyar Golf szövetség az U14-es fiúk legjobbjának választotta. A Somogyi család nagyon büszke Bencére.

„Bence kiemelkedő évet teljesített, 5,8-ról 2,8-ra vitte le a hcp-jét! – kezdte beszélgetésünket az édesapa, Somogyi György.

A következő napokban készülődünk és csomagolunk. A karácsonyt Marbellán töltjük, ahol természetesen a golf lesz fókuszban. Az idei év elismeréseként a családtól egy iWatch órát fog kapni. Kiemelkedő eredményei közé tartozott a Maccabi Játékokon elért egyéni ezüst-, illetve csapat aranyérme, valamint a Junior Bajnokság megnyerése a nyílt és a magyar mezőnyben.  Nagy szó, hogy 12 és 14 évesen is sikerült kategóriájában ez a bravúr. A Fülöp Gergő elleni match play csata is az emlékezetes pillanatok közé tartozik. Bár nem sikerült nyernünk, a második hellyel is elégedettek lehetünk, hozzátéve, hogy nagyon szerettünk volna felkerülni a világranglistára. A Golfünnepen elért dobogó pedig méltó lezárása volt ennek az évnek.

Jövőre feljebb lépünk és az U16-os kategóriában, a nagyfiúk ellen igyekszünk felvenni a kesztyűt. Ezért télen ütőkészlet és shaft cserén essünk át, ám tudjuk, hogy ez nem olcsó mulatság. Fontos lenne a jövőben, hogy Magyar Golf Szövetség és a Pannónia Junior Akadémia is évfolyamokra és személyre szabottan támogassa a gyerekeket, ahogy ezt részben már tették idén is, de nagyobb intenzitásra lenne szükség. Ezzel is levéve némileg az anyagi terhet a szülőkről. Elengedhetetlen ugyanis az 5 hcp alatti junior golfozók fejlődése szempontjából, hogy olyan WAGR pontot adó megmérettetéseken induljanak csapat és egyéni színekben a környező országokban, ahol ténylegesen lehetséges az előrelépés.


 
Összességében ez egy remek szezon volt! A feleségemmel együtt nagyon büszkék vagyunk Bencére, de a munka nem áll meg, és reményeink szerint folytatjuk a töretlen fejlődést 2020-ban is. Az évet Guadalminán, egy Pro-Am meghívásos versennyel búcsúztatjuk, majd január 3-án már a Finn Junior Openen állunk az elütőre Malagán” – zárta gondolatait.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés