Csúcsbeállítás Tigertől



Honfitársát érte utol

Az amerikai sztár nyerte meg a Japánban rendezett PGA Tour-golftornát, ami csúcsbeállítást jelentett. Tiger 82. alkalommal diadalmaskodott a legrangosabb sorozatba tartozó tornán, ezzel utolérte honfitársát, Sam Sneadet, aki 54 éve tartotta egyedül a győzelmi rekordot az amerikai körversenyen (US PGA Tour).



„Ez őrület!”
– mondta a csúcsbeállítás után a volt világelső Tiger Woods, akinek karrierjét az elmúlt években magánéleti és egészségi problémák nehezítették, sőt úgy tűnt, be kell fejeznie a golfozást krónikus hátfájdalmai miatt.

Augusztusban a térdét is megműtötték – immár ötödször –, októberben viszont már azt mondta Woods, hogy szeretne ott lenni a jövő évi tokiói olimpián.

A 43 éves Woods gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott a 9.75 millió dollár összdíjazású ZOZO Championshipen, végig vezetett, 261 ütéssel végzett az élen a japán Macujama Hideki (264), valamint az északír Rory McIlroy és a dél-koreai Szung Dzse Im (267-267) előtt. Sikeréért 1.755 millió dollárt (517,7 millió forint) kapott.

A Csibában rendezett torna volt az első US PGA-verseny, amelyre Japánban került sor. Az erős esőzés miatt a tornát csak hétfőn tudták befejezni.

Woods 1996-ban nyert először tornát az amerikai körversenyen, a legtöbb (9) győzelmet hozó éve 2000 volt, és profi karrierje során 2010 volt az első olyan esztendő, amelyikben tornagyőzelem nélkül maradt.

(Hungarian Golf, MTI, Twitter)


SAM SNEAD ÉS AZ AUTOGRAMRA VADÁSZÓ, HATÉVES TIGER WOODS 1982-BEN



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés