Millió dolláros küldetés - FedEx Kupa a TV-ben!-
Cservák László beharangozója -

Távirányítókat elő! Utolsó szakaszába érkezett a FedEx Kupa 2018-19-es szezonja a MA kezdődő Players Championshippel, amit nagy örömünkre többnyire élőben követhetünk a SportTV csatornáin!

A PGA Tour keretében 46 verseny tartozik a sorozatba, az elsőt 2018. október első hetében  játszották. Az előző évekhez képest idén több újítást vezettek be: az eddigi 4 rájátszás helyett ebben a szezonban csak három zárja a FedEx Kupát: a Northern Trust versenyen a 43 esemény összesített listájából a legjobb 125, a BMW Championshipen csak a legjobb 70, míg a Players Championshipen mindössze az első 30 léphetett, léphet pályára.

A következő változás, hogy idén csak egy győztest hirdetnek a hét végén. Emlékezhetünk, tavaly Tiger Woods nyerte a Players Championshipet (és a győzelemmel járt 1 millió 620 ezer dollárt), de a FedEx Kupát (és a 10 millió dolláros bónuszt) Justin Rose kapta. Az átlag amerikai nézők állítólag nem értették, hogy akkor ki nyert és mit, hogy lehet egy hétvégén két győztes is?! Ezért „egyszerűsítették” a dolgot, és ezúttal csak egy győztest hirdetnek! Így viszont a Players Championshipnek tulajdonképpen nem lesz győztese, mert aki most nyerni fog, az a FedEx Kupa győztese lesz! Ez tényleg egyszerűbb?

A harmadik változás, hogy a FedEx Kupa versenyeken szerzett FedEx pontokat ütésszámra (stroke-ra) konvertálják a ranglista állása szerint. A lista a következőképpen néz ki, mielőtt a csütörtöki első ütés megtörténne:
-10 — Justin Thomas
-8 — Patrick Cantlay
-7 — Brooks Koepka
-6 — Patrick Reed
-5 — Rory McIlroy
-4 — Jon Rahm, Matt Kuchar, Xander Schauffele, Webb Simpson, Abraham Ancer
-3 — Gary Woodland, Tony Finau, Adam Scott, Dustin Johnson, Hideki Matsuyama
-2 — Paul Casey, Justin Rose, Brandt Snedeker, Rickie Fowler, Kevin Kisner
-1 — Marc Leishman, Tommy Fleetwood, Corey Conners, Sungjae Im, Chez Reavie

Even — Bryson DeChambeau, Louis Oosthuizen, Charles Howell III, Lucas Glover, Jason Kokrak

Mindenki annyival indul útnak, amennyi ütés a neve mellett áll, ehhez adják hozzá a mostani 4 nap eredményét.
A negyedik változás a legkézzelfoghatóbb: jelentősen megnőtt a pénzdíj!

Az eddigi 35 millió dollár helyett ezúttal 70 millió lesz a bónusz, bár ebből már 10 milliót kiosztottak a Wyndham Rewards első 10 helyezettjének... De akkor is...
Az első helyezett 15 millió dolláros csekket vihet haza, a második 5 milliót keres, a harmadik 4, a negyedik 3 millióval lesz gazdagabb. A vasárnapi 30., azaz az utolsó helyezett is 395.000 dolláros díjban részesül.

Belemehetünk egy polemizálásba, hogy mi is egy rájátszás ismérve, milyen sportágakban lehet létjogosultsága? Nevezhetjük-e igazából a FedEx Kupa utolsó versenyeit rájátszásnak, mi volt a szervezők célja, és elérhették-e azt, azokat?!

Mindezek ellenére ez a hétvége a világ legjobb játékosainak golf teljesítményéről szól, amit nagy örömünkre többnyire élőben követhetünk a SportTV csatornáin.

A műsorterv:

                  Nap           Csatorna              Időpont       Szakkommentátor

        Csütörtök            Sport2                  20.45 – 00.00      Cservák László

        Péntek                Sport2                  21.30 – 00.45      Király Levente

       Szombat             Sport1                  00.00 – 02.00      Király Levente

         Vasárnap            Sport2                  23.30 – 02.00      Cservák LászlóJó szórakozást kívánunk!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés