Két sas is leszállt, magyarok az élen!



Bommy és Adél vezeti a mezőnyt

Kánikulai melegben vette kezdetét a 41. Magyar Open a Balaton Golf Clubban. A pálya, a szokásokhoz híven, a hátsó elütőről (férfiak: fehér, nők: kék) kihívás elé állította a résztvevőket és szedte „áldozatait”. Mínusz például nem is született, ám even par-t is csupán ketten ütöttek, köztük – legnagyobb örömünkre – egy magyar golfreménység, a BB műhely regnáló Magyar Kupa győztese, Bertényi Bence, aki Strasek Zigaval egyetemben vezeti a férfi mezőnyt. A nőknél - esélyeshez méltón - a háromszoros bajnok, Vadkerti Adél áll az élen.
 
Az elmúlt évekhez képest kevesebben jelentkeztek a Magyar Nyílt Bajnokságra, ugyanakkor erős játékosokat, így is találunk szép számmal. A mezőny nagy része tíz alatti hcp-s, köztük akadnak pluszosok is, mint például az egyik nagy esélyesnek tartott Csányi Olivér, aki +2-es eredményével bőven lőtávolban van az első nap után a versenyben vezető párostól, a 4. helyen. Közéjük Liba Jakub ékelődött be +1-gyel. Kötél Bencének sincs oka panaszra, ugyanis +3-mal követi Olivért, Sárközi Ricsi is biztató +4-gyel kezdett.

A nap egyik legszebb jelenete Zilahy Csaba nevéhez fűződik, aki rögtön a pálya első szakaszának par 5-ösén eagle-t ütött és nagyszerű +2-vel fordult, ám a vége +11 lett. Egyébként a sas még egyszer leszállt a játéknap során Huber Miguel által, a 16-oson.

A magyar férfi mezőny egyik negatív meglepetése a regnáló magyar bajnok, Rózsa Dávid +18-a. Nyilvánvaló, hogy a friss Maccabi győztes nem ilyen kezdésről álmodott, ám innen biztosan csak felfelé vezet majd az útja, ugyanakkor az elmúlt hetek sűrű programja meglátszott a játékán.

A nőknél szintén rendkívül szoros a mezőny. Legnagyobb örömünkre honfitársunk, Vadkerti Adél (+4) vezet, ám előnye csupán egy ütés Halaburdová Nela előtt. Mindössze ők ketten voltak, akik 80-alatt játszottak.
A dobogó 3. fokáért szintén nagy harc várható: Berkenyei Daniella (81), Nagy Klára (82), Koharek Anna (84), Lehoczky Fanni (86), Kiss Polett Karolina (88), Tóth Maya Napsugár (89) és Jaczkovics Emma (90), akinek teljesítménye kétségkívül az egyik legnagyobb kérdőjel a női mezőnyből. Emma elmúlt időszakban mutatott formáját ismerve, könnyen fordíthat és még elcsípheti a bronzérmet.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés