Dietrich: Több volt a válogatottban



Konzisztensebb teljesítményre lett volna szükség

Véget ért a XXXVIII. ESGA Szenior Golfbajnokság és Kupa Walesben, Dietrich Tamás, a MSGT Elnöke szerint, a mezőny rengeteget fejlődött egy év alatt, így a szenior csapat felkészültségét az eredmények nem tükrözik.

„A válogatott tagjai rengeteg munkát tettek bele, hogy a tavalyi év után tovább lépjenek (a nettó a 8-ról, a bruttó a 17-ről), ám különböző okoknál fogva nem jött ki a fiúkból. Mindenképpen konzisztensebb teljesítményre lett volna szükség mindkét csapattól.

Bruttó

A 2010-es Ryder Cup helyszínén zajlott a bruttó értékelésű bajnokság. Nagy megtiszteltetés volt játszani rajta, ugyanakkor magasabb szintet képviselt, mint amihez hozzászoktunk. Egy professzionálisan előkészített, hosszú és nehéz pályán kellett helytállnunk. Emellett a gyors greenek és a bunkerek nagy kihívás elé állították nem csak honfitársainkat, de az egész mezőnyt. Senkinek sem sikerült mínuszt elérni, de Even Par-t is csupán két ember (Nigel Evans, Jason Hare) játszott.

Tanulmányoztam az eredményeket. Ha a magyar csapatból mindenki megjátssza a hcp-jét, akkor is a 8. hely lehetett volna a maximum. Innen nézve, az első napi 10. hely pedig egyenesen bravúrnak számít. Végül a megismételtük a 2018-as 17. helyet. Jövőre pedig egy újabb kuriózum helyszínen küzdhetnek, a 2018-as Ryder Cup-nak otthont adó Párizs mellett elterülő, Guyancourt Le Golf National pályáján.




Ami a Nettó csapatot illeti:

A Roman Road pályája szintén nagyon nehéz volt. Több Tour versenynek is adott otthont. Az elmúlt évek eredményei után csalódottak lehetünk. A nettó versengés felértékelődött. A nemzetek felismerték, hogy a nettó kupát sem szabad lebecsülni, és győzni, vagy dobogóra kerülni – a bruttóhoz hasonlóan - nagy dicsőség egy kontinensviadalon. Ebből kifolyólag tudatosan készültek, válogattak, akár csak mi, így a mezőny nagyon sűrű volt. A kulcs az egyenletes teljesítmény volt. Jó példa erre az osztrák csapat, melyet a Monarchia Kupán simán megelőztünk, most pedig harmadikok lettek.

Kiszámoltam, fejenként 2 ütéssel maradtunk el a bronzéremtől, 3-mal az első helytől. Az utolsó körben mutatott teljesítmény teljesen rendben volt, a későbbi győztes Finnországgal megegyezően teljesítettünk. Ám a szoros eredmények miatt, csupán a 12. helyre tudtunk feljönni. Az első két körben mutatott visszafogottabb játék rányomta a bélyegét a végeredményre.

A munka folytatódik, már javában zajlanak az egyeztetések a jövő évi válogatóval, felkészüléssel kapcsolatban, hogy erősebben térhessünk vissza.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés