„Megfogyva bár, de törve nem”



Tisztes helytállás Litvániában

Nagyot küzdött női és férfi válogatottunk a Litvániában zajló négynapos EGA European Team Shield Championship tornáján, ám a távol maradt bajnokaink hiányoztak az igazi áttöréshez. A férfiak Romániát legyőzve (2 vereség, 1 győzelem) a hetedik, míg a hölgyek két vesztes meccsel a 9. helyen zártak.

Minden tisztelet a játékosoké, akik vállalták a szereplést és becsülettel helytálltak. Berkenyei Daniella és Sárközi Ricsi közvetlenül a Young Masters után öltötték magukra a felnőtt válogatott mezét, addig Sándor Virág az arcüreggyulladással szenvedő Kiss Polett Karolina helyére ugrott be az utolsó pillanatban. Nagy Klára és Rózsa Dávid eközben a Maccabi Játékokon szerepeltek, ráadásul nem is akárhogyan, hiszen megnyerték a Nyílt Női és Férfi kategóriát. Továbbá Vadkerti Adél, valamint Csányi Olivér sem utazott a csapattal. Legyünk őszinték, melyik válogatott ne érezné meg az ilyen kaliberű játékosok hiányát?

Böndicz Gergő és Ács-Gergely Virág megbízott kapitányként utaztak a csapattal, ám fontos megjegyezni, az összeállítás nem az ő dolguk volt, azt korábban már az illetékesek megtették.
Tehát mindkét csapatban erősen akadtak hiányzók: voltak, akik egyéni versenyek miatt, volt, aki félreértés illetve betegség miatt maradt távol. Egy biztos, finomítani kell a válogatott kvalifikációs programján, hogy a meglévő játékosokat megtartva, mindig a lehető legjobb formában lévő golfozók képviselhessék a magyar trikolort.


Női válogatott

Az előzményeket ismerve sajnos várható volt, a hölgyeinknek nem sikerült beverekedniük magukat a felsőházba. Ukrajnát megelőzve a 8. helyen zárták a Stroke Play versengést, így Ukrajnával és Szerbiával kellett megküzdeniük a hetedik helyért.

Egyéni eredmények:
(legjobb 3 eredményt vették számításba)


T22. Czernecki Laura 90
25. Berkenyei Daniella 93
T26. Tóth Maya Napsugár 94
T28. Sándor Virág 95

Mindkét Match Play fordulóban 2:1-re maradtunk alul, ám Ukrajna ellen nagyon közel volt a bravúr. Berkenyei Daniella hozta a partiját, míg Czernecki Laura kikapott, addig Tóth Maya Napsugár – Sándor Virág párosa csupán a 17. lyukon maradt alul. A Szerbia elleni párharc már kevésbé alakult izgalmasan. Tóth Maya - miután negyedik szerb játékost nem tudtak kiállítani - játék nélkül, már győztesként került ki. Azonban Berkenyei Daniella (4&3), valamint Sándor Virág – Czernecki Laura duója idő előtt fejezte be a játékot. Ennek eredményeként a 9. helyen végeztek a magyar hölgyek.


Férfi válogatott

Az elsődleges céljukat elérték már a Stroke Play verseny során, ugyanis a Magyar Krisztián, Meznerics Gergő, Kemény Kevin, Sárközi Ricsi alkotta kvartett a 7. helyen kvalifikálta magát a felsőházba.

Egyéni eredmények:
(legjobb 3 eredményt vették számításba)


T19. Meznerics Gergely 85
T19. Sárközi Ricsi 85
25. Kemény Kevin 88
T26. Magyar Krisztián 89

Mindhárom Match Play körben rendkívül szoros meccset játszottak. Az első két körben Ciprus és Lettország ellen is egy pici hiányzott, ami már az utolsó fordulóban megvolt Romániával szemben. Ennek eredményeként 3:0-s győzelemmel a hetedik helyen fejezte be a négynapos tornát a férfi felnőtt válogatott.

Sárközi Ricsi a Young Masters után ismét pazar formában játszott, mindhárom meccsét hozta, addig a többiek harcossága is győzelemmé érett a végére.

EREDMÉNYEKET ITT!

(
Főkép: EGA)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés