Csányi Olivér kezdett a legjobban!



A pálya ismerete aranyat ér

2017-es felnőtt bajnokunk par fölött két ütéssel teljesítette a négynapos (WAGR minősítésű) Osztrák Nyílt Bajnokság első játéknapját, amivel a magyar különítmény legjobb eredményét szállította. Ahogy arra számítani lehetett, a hosszú, nehéz par 73-as pálya (Schloss Schönborn, Roter Platz) kihívás elé állította a mezőnyt, ami a résztvevők nagy részénél a score-okon is meglátszott.

Bertényi Bence szintén odatette magát, +4-es score-ral teljesítette a 6387 méter hosszú helyszínt. Horváth Ákos, aki magyar színekben, de osztrák klublogó alatt indult, +10-zel kezdett. Érdekesség a fiúknál, hogy dupla cut-ot húznak, mégpedig a második és a harmadik nap után is.

A női mezőnynek is meggyűlt a baja a hosszú, ugyanakkor szűk szakaszokkal. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az élen álló Guseva Nataliya is „csupán” even par-t játszott. Kétszeres Magyar Kupa győztesünk, Jaczkovics Emma is mesélhetne a kihívásokról, aki szerint a pálya ismerete „aranyat ér” ezen a helyszínen. Holnap azonban egy új nap következik és még két köre van, hogy javítson +14-es eredményén, ugyanis a lányoknál - szemben a fiúkkal - egy cut-vonalat húznak a harmadik nap után. 

Kedves ismerősünk Sophia Morozova, (orosz színekben, de magyar felkészüléssel versenyezve) +9-cel zárt.

T29. Csányi Olivér +2 (+1, +1)
T48. Bertényi Bence +4 (+3, +1)
T72. Horváth Ákos +10 (+4, +6)

T15. Morozova Sofya +9 (+5, +4)
T24. Jaczkovics Emma +14 (+6, +8)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés