Visszapillantó: Ezüstérem a Szenior Eb-n



Jakobi dobogóra állhatott

Hamarosan a magyar szenior férfi válogatott repülőre száll az idei nemzetközi torna helyszínére, Walesbe. Bízunk benne, hogy folytatódik sikersorozat, ami az elmúlt években elkezdődött a kontinensviadalon. Nézzük, mi történt tavaly!

Jakobi László kapitányhoz méltóan vezéregyénisége volt a nettó csapatnak és fantasztikus teljesítményt nyújtva a dobogó második fokára állhatott a Finnországban rendezett XXXVII. ESGA Szenior Golfbajnokságon. Eközben csapata a 8. helyen zárt. Bruttó együttesünk, ahogy az várható volt, előrelépett és a 17. pozíciót érdemelte ki a tabellán.

„Sajnos a finálé előtti éjszaka magas lázzal küzdöttem, de hála a kollégáknak és a különböző gyógyszereknek fel tudtam állni az elütőre. Úgy éreztem, talán emiatt nem volt bennem akkora feszültség, hogy mindenképp jól kell játszanom. Nyugodtan kezdtem, ám az idő előrehaladtával - miután jól ment a játék - megfogalmazódott bennem, hogy ebből még bármi lehet. -1-gyel fordultam és a hátsó kilencre még jobban belelendültem. Jöttek a par-ok, sőt még birdie is volt. Úgy nézett ki az utolsó lyuk előtt, hogy akár európa bajnok is lehetek. Ettől aztán teljesen görcsössé vált a játékom és egyszerűen elizgultam a 18-as szakaszt, így triplával jöttem le egy olyan pályán, amit az előző napokon par-ra hoztam. Mindezek ellenére nagyon boldog vagyok! Hihetetlen érzés!

Ebben az eredményben nagyon nagy szerepe volt Lakatos Vilinek, akivel egy nappal a kiutazás előtt találkoztam véletlenül és helyre tette a swingemet, ami nagyban hozzájárult, hogy  ezüstérmes lettem.

Köszönettel tartozom a csapattársaimnak, akik szintén derekasan helytálltak és az elsődleges célunkat teljesítve a Top 10-ben végeztünk. Gratulálok a bruttó együttesnek is, akik beigazolták a várakozásokat és feljebb léptek az elmúlt évekhez képest. Természeten még nagyon köszönöm Dietrich Tamásnak, az MSGT Elnökének, aki rengeteg munkával segítette a válogatottat.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés