Emma nyerte az Osztrák U14 Open-t (Értékeléssel!)



(kép: a prágai Aranycsinálók utcácskájában)


Idegek harca és akarat diadala

Nem akármilyen párharcot vívott az U14-es Osztrák Nyílt Bajnokság végjátékában német és osztrák ellenfeleivel Csikós Gábor tanítványa.

Jaczkovics Emma elsősorban Bierstorfer Sophie-val folytatott nagy küzdelmet. Az első játéknap után még a müncheni játékos vezetett egy ütéssel, a második nap végén már Emma hattal. A záró napon mindkét lány nagyon akarta a győzelmet, ami a mutatott játékban is erősen megmutatkozott, hiszen a stroke play verseny gyakorlatilag match play ütközetbe fordult át, minden egyes szakaszon nagy küzdelem folyt.

Tipikus final day volt, csak az számított, hogy megőrizd, vagy átvedd a vezetést, vagy semmiképp ne maradj le, s ennek a score kárát is látta. A lányok minden egyes szakaszon egymásra licitáltak, egymás hibáiból éltek. Orosz rulett zajlott a pályán, szinte megjósolhatatlan volt ki kerül ki majd győztesen.

„Hat ütés előnnyel kezdtem a napot. Tudtam, hogy Sophie támadni fog, de arra álmomban sem számítottam, hogy két szakasz alatt (köszönhetően a második lyukon ütött - két vizes - quattromnak) már oda is lett a fór és egy új meccs kezdődött.

Azt hiszem egyikünk sem tudta igazán a saját játékát játszani, egymást figyeltük és egymásra reagálva elég hektikusan játszottunk. Egymás hibáit kihasználva hol én, hol Sophie került előnybe, a félpályánál például éppen egálban voltunk. Bár a 12-esen úgy tűnt (vesztett drive-om után majdnem 3-mal elment Sophie) kicsúszik a kezeim közül a kupa, egy pillanatig sem adtam fel és bíztam a fordításban.  Végül sikerült!”
– értékelt Emma, majd a Young Masters-re is kitértünk.




„Hétfőn a feltöltődésé lesz a főszerep. Ausztriából közvetlenül Csehországba utaztunk, hétfőn körbejárjuk Prágát, kikapcsolunk és igyekszünk kiüríteni a fejünket, hogy keddtől már teljes erőbedobással a Young Masters-re készülhessünk. Kedden és szerdán bejátsszuk a pályát, felépítjük a stratégiát. Igyekszem hideg fejjel odaállni majd az elütőre csütörtökön és a taktikát betartva single score-t játszani. Csapatként (Berkenyei Daniella, Sárközi Ricsi, Kötél Bence) is remekül helytállunk majd a tornán!”
– tette hozzá a Pannónia Junior Akadémia játékosa. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés