Visszapillantó: Norvégiai kiküldetés



Ez történt a tavalyi tornán

Július 26-28. között zajlott a 2018-es Young Masters, melynek mezőnye az eddigi évekhez hasonlóan telis-tele volt jobbnál jobb játékosokkal. 25 ország 105 golfozója versenyzett Európa egyik legrangosabb 16 év alatti tornáján. Czernecki Laurát, Szántó Sárát, Kötél Bencét és Závaczki Bálintot érte az a megtiszteltetés, hogy képviselje hazánkat.

Nehéz versenyt zárt válogatottunk a Norvégiában zajló European Young Masters-en. A játékosoknak a meleg időjárással és a Hauger Golf Club technikás pályájával is meg kellett küzdeniük, amely a score-okban is megmutatkozott. Mindösszesen négyen zártak par alatt a mezőnyben. A pálya első felét a dimbes-dombos pályaszakaszok jellemezték vízakadályokkal, míg a hátsó rész links-típusú volt, kemény fairwayekkel.

A fiúk versenyét a dán Sebastien Friedrichsen 214 (70, 71, 73) nyerte playoff-ban a finn Siltata Sakke ellen. A legjobb magyar eredményt többszörös junior bajnokunk, Závaczki Bálint – 235 (81, 76, 78) szállította, amivel T37. helyen zárta a tornát, felülmúlva tavalyi helyezését (T48.). Érdekesség vele kapcsolatban, hogy mind a három nap összejött neki egy eagle. A delegáció másik tagja 2018-as felnőtt bajnokunk, Kötél Bence – 238 (80, 77, 81) – volt, aki idén debütált a Young Mastersen és a T41. pozícióban zárt.

A lányoknál Czernecki Laura szinte megismételte tavalyi teljesítményét (248 ütés), idén 249-es (86, 81, 82) eredménnyel végzett, amivel a 38. helyet érdemelte ki a tabellán. Szántó Sára – Kötél Bencéhez hasonlóan – most debütált a tornán. 275-tel (94, 90, 91) a 49. hely lett az övé. A női versenyt az angol Whitehead Caitlin – 213 (71, 69,73) – nyerte.
Az országok rangsorában a 4 játékos eredményéből a legjobb hármat értékelték. Ennek értelmében a tavalyi eredményt (24.) felülmúlva a 20. helyen zárt Magyarország, Ausztriát, Szlovákiát, Törökországot, Lettországot és Litvániát megelőzve. A 2018-as Young Masterst Svédország nyerte.

A szövetségi kapitány, Hahn Roland a tapasztalatszerzést emelte ki:

„Kalandos egy hét volt, mintha hullámvasúton ültünk volna. A verseny előtt a bagekkel akadt kisebb incidens (később érkeztek meg), majd a játéknapok is hullámzóan sikerültek. Voltak jó és kevésbé jó periódusaink. A csapat mindent megtett és igyekezett az adott helyzetből kihozni a legjobbat. Maradt mindenkiben ütés, de hasznos tapasztalatokkal gazdagodhattak a gyerekek, amelyekből reményeink szerint mindenki tanulni fog! Folytatjuk a munkát és bízunk az eredményes jövőben!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés