A keretválogatás miértjei



Kapitányi interjú
 
Pontosan egy hét múlva kezdetét veszi Európa egyik legrangosabb 16 év alatti tornája, a Young Masters. Sajnos, ahogy idén már megszokhattuk, többféle mendemonda keringett, hogy miért a Berkenyei Daniella, Jaczkovics Emma, Kötél Bence, Sárközi Ricsi összeállítású csapat utazik a juniorok legfontosabb versenyére.  Éppen ezért jobbnak láttuk megkérdezni a szövetségi kapitányt, Hahn Rolandot, mik voltak a keretbe kerülés feltételei.
 

„Ahogy már év elején is jeleztem, nem egy adott verseny eredménye alapján alakul ki az utazó keret, hanem egy időszakon belül elért teljesítmény alapján. A stroke átlag olyan indexszám, amely lehetővé teszi, hogy a lehető legjobb formában lévő játékosok kerülhessenek be a csapatba.

Ha megnézzük a Jakobi Andris által vezetett táblázatot, abból egyértelműen kiderül, hogyan alakult ez a szám. Két szempontot kellett mérlegelnem. Egyrészt figyelembe vettem az egész éves teljesítményt, valamint azt, hogy a verseny július 12-i nevezési határideje előtti két hónap során (július 5-ig bezárólag), hogyan alakultak az U16-os korosztály eredményei, plusz a saját megítélésem is közrejátszott a kerethirdetéskor, hogy azok a versenyzők, akik kiutaznak, büszkén viseljék a válogatott mezt.

Első körben Bertényi Bencét és ifj. Sárközi Richárdot jelöltem a fiúknál, ám Bertényi Bence családi okokra hivatkozva lemondta a szereplést, így automatikusan, a szövetségi listán őt követő versenyzőnek, Kötél Bencének adatott meg a lehetőség.

A lányoknál sokkal egyszerűbb volt a helyzet, itt nem volt kérdés. Berkenyei Daniella és Jaczkovics Emma utazik. Kedden már ott leszünk a helyszínen.”



 

HG Milyennek tartod a Golf & Spa Kunětická Hora pályát?
 
HR Korábban már volt szerencsém játszani rajta a Challenge Tour-on, ráadásul Hole in One-t is ütöttem a 17-esen! Örök emlék marad az a nap számomra, hiszen a Hole in One mellett eagle is jött a pálya második szakaszának par 5-ösén, így mínusz 1-gyel zártam a kört. Mindig is szerettem ezt a helyszínt, már csak a jó emlékek miatt is.

A Pannóniához tudom hasonlítani. A pálya viszonylag nyitott, a szintkülönbségek gyakorlatilag elhanyagolhatóak, a greenek vannak kiemelve, amiket különböző akadályok, főként homokbunkerek védenek. Nagyon taktikus, ugyanakkor agresszív játékra van szükség a jó score-hoz, hiszen a par 5-ös szakaszok nagyon hosszúak, ráadásul bizonyos pályarészek kanyarodnak is.  Bízom a csapatban, hogy az elmúlt időszakban mutatott formájukat a Young Masters-en is meg tudják mutatni!




Hahn Rolandhoz kapcsolódó hír még, hogy július 18-19. között édesapjával, Hahn Árpival és barátnőjével, Briglovics Borókával elütőhöz állnak a Cseh Tour Ropice Golf Trophy állomásán. A magyarok közül ott lesz még Palanszki Benjámin, Lugosi Tamás és Lugosi Balázs is.


Az EREDMÉNYEIKRŐL természetesen beszámolunk majd! Ria, Ria!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés