Hatvári Árpi vívódásai



„Nem tudom, hogy benne vagyok-e a válogatottban”

Szerkesztőségünk vendége volt Hatvári Árpi, aki az idei évtől szenior korba lépett, így nagy erőssége lehetne a nemzeti együttesnek. Golftudása és eredményei legalábbis erre predesztinálnák, ám továbbra is kérdés, hogy a soron következő Szenior Eb-n magára öltheti-e a nemzeti trikolórt.

HG Hogy vagy?

 Most már, köszönöm, jól vagyok. Sajnos a szezonom nem indult jól, mivel gyakorlatilag végigküszködtem a telet. Októberben - megelőzésként - kullancs elleni oltást kaptam, amire rosszul reagált a szervezetem és ízületi fájdalmaim voltak. Így nem tudtam sportolni. Talán ennek is köze volt ahhoz, hogy átalakítottam az életemet, a mentális és a fizikai ráhangolódással együtt, ami nagy örömömre, a pályán mutatott teljesítményemben is visszaköszön. 

HG Miben változtattál?

HÁ 
Tavaly előtt teljes mellszélességgel a fiam mögött voltam, támogattam őt a felvételijében és sportjában, így kevesebbet dolgoztam. Ez annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem idén sem fogom túlvállalni magam, ezért több időm marad a családra és a golfra. Ez jóval nyugodtabbá tesz a hétköznapokon és a versenyeken.

HG Hol gyakorolsz?

 Ha a fiam gitár órára megy, ami a Highland környéken van, ott ütögetek egy két kosár labdát, de a Pannóniára járok ki sokat, mert ott - a szőnyeggel ellentétben - fűről lehet ütni. Nincs edzőm és számomra pont ez a kihívás, hogy egyre jobban teljesítsek, de ki tudja, milyen lehetne a Hcp-em ha rendszeresen jártam volna. Úgy érzem, az én koromban már nem is a játék technikája, hanem sokkal inkább a mentális része a hangsúlyosabb, hogy fejben hogyan tudom kezelni a különböző szituációkat, miközben 18 szakaszt lesétálok. Kiemelten foglalkozom a ráhangolódással, figyelek az erőbeosztásra, és ezzel együtt a táplálék és folyadékbevitelre a játék előtt, közben és után. Úgy gondolom ezek a dolgok, amelyek előrébb vihetnek.

HG Jól látjuk, hogy az elmúlt időszakban sokkal nyugodtabb vagy a golfpályán?

 Gyorsabban lezárom a problémákat és ehhez ugyanúgy a már említett mentális felkészülésemnek van köze. Egy nagyon egyszerű otthoni gyakorlatról beszélünk, amit bárki elvégezhet, és ezt ültetem át a pályára is.  Sokáig én sem hittem benne, egészen addig, ameddig ki nem próbáltam. A legfontosabb, hogy amikor elindulnak a gondolatok benned csak észre kell venni. Ilyenkor a természetre és annak szépségeire figyelek a következő ütésig és arra gondolok, hogy mennyire szerencsés vagyok, hogy itt lehetek. Hollandiában nőttem fel, vízpart mellett. Így a természetet és a természet hangjait – akár a béka kuruttyolást - mindig is nagyon szerettem, pozitív hatással van rám.

HG Mi a helyzet a szenior válogatottsággal?

HÁ 
Nem tudom mi a helyzet… A kommunikáció hiánya miatt sajnos nem indultam a Monarchia Kupán és jelenleg számomra sem tisztázott, hogy benne vagyok-e az Eb keretben. Utólag kiderült, hogy a kiírás szerint az eredményeim igazolták volna a válogatottságom jogosságát. Pénzt és időt belefektettem, naptáromat üresen tartottam, de nem hívtak meg, nem közölték velem. A kiírás szerint pénteken volt az utolsó Eb kvalifikáció nap, de úgy olvastam, már korában eldöntötték, így még kevésbé értem, hogy működik. Most nagyon várom a jövő heti MID-AM match play-t Udvariban, nagy kihívás lesz, ilyen még nem volt Magyarországon.

HG A golfon kívül, mivel kapcsolsz ki?

HÁ 
A családi utazás a kedvenc kikapcsolódásom.  A fiam jégkorong játékos, így szinte minden kikapcsol, ami ehhez tartozik. Bel- és külföldi meccsekre járunk és jómagam is - edzésként - pályára lépek. Emellett a családi korcsolyázás is kiemelt program a téli hónapokban.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés