Jaczkovics Emma a TOP 20-ban (Nyilatkozattal)




A magyar tini szépen lépdel felfelé

Professzionális körülmények fogadták a Pannónia Junior Akadémia golfozóját, Jaczkovics Emmát a Belga U14 Junior Openen. Európa egyik kiemelkedő hírű U14-es tornáján kétszeres Magyar Kupa győztesünk sokat tanult és értékes tapasztalatokkal gazdagodott. Ráadásul a középső napon elért kimagasló teljesítményének (+2) köszönhetően hcp-t is javított!



23 ország 144 sportolója vett részt Európa egyik legnagyobb U14-es versenyén Belgium talán legszebb pályáival rendelkező királyi golfkomplexumban, a Royal Waterloo Golf Clubban. A pálya egész nap tele volt nemcsak gyerekekkel, hanem szülőkkel és edzőkkel is. A legnagyobb küldöttség a francia és az olasz volt. A franciáknál volt legalább nyolc edző, az olaszoknál, hollandoknál és persze a belgáknál is majdnem ugyanennyi.

A szervezés olimpiai szintű volt! Két gyakorlónap, három versenynap, korlátlan range, 11 órától 16 óráig büféebéd a játékosoknak és kísérőiknek. 

Jaczkovics Emma, aki alig egy hete szlovén bajnok lett (U14-ben), Belgiumban is letette a névjegyét. 239-es (81, 75, 83) összesített eredményével a 20. helyen végzett.
 
Jaczkovics Emma meglepő érettséggel nyilatkozott lapunknak:
 
„Az első napi tapogató játék után a második nap remekül sikerült! Benne volt az even par, vagy akár a mínusz score lehetősége is, de +2 lett. Szerettem volna ezt a fináléban is megismételni, de ezúttal sajnos nem sikerült.
 
Egyszerűen nem az én napom volt! A játék egyetlen elemében sem tudtam átlag felettit hozni. A pályát ugyan jobban ismertem, de a játék technikailag és szerencse ügyileg sem volt velem. Pár szakaszon rossz döntések születtek, ezeket pedig nem tudtam kompenzálni, a birdie-k ugyanis nem jöttek. Van ilyen nap is, ennek a score-nak is örülni kell!

Szerettünk volna titkon bemenni a TOP 10-be, de lett belőle TOP 20. Ez még mindig az egyik legnagyobb nyugat-európai U14-es Open mezőny első felében van. Szép torna volt, ezt is szokni kell, sokat tanultunk!
 
Következik a Zell am See osztrák junior verseny a jövő hétvégén.
 
Köszönöm a támogatást és a biztatást!”
 


Végül mutatunk néhány érdekességet a tornáról, képekben:

A fenti képen látható focizásból jövő fiúk tulajdonképpen be sem jöhettek volna a klubba galléros ingecske nélkül, de ezt persze most a gyerekversenyen nem tette szóvá senki.


A caddymester a versenyzőknek is 7-20 óra között rendelkezésre állt, Emma épp felvette bagjét a Trolley hegyekben.


Szervező, versenyigazgató, vorcaddie, bíró és hostess annyi volt majdnem, mint versenyző.


Díjátadó asztal


Természetesen három lyukanként livescoring, manuális tábla és leaderboards.


A franciák, az olaszok és a brittek mindent vittek.


Kivéve a spanyol kislányt, aki még nincs 13 éves és -2-vel nyerte a versenyt.


Emma szépen és koncentráltan játszott. Idegen pálya, nagy mezőny, sok új tényező.



Nem tudta mire képes a nyugat-európai korosztályos mezőnyben, így helyezésben nem gondolkodtak csak single score-ban.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés