Újabb válogatott megmérettetés – Jön a Boy’s Team Championship




Magyar Golf Szövetség interjúja Hahn Rolanddal

Nyolc ország, Belgium, Lengyelország, Magyarország, Oroszország, Skócia, Szlovákia, Szlovénia és Wales részvételével kezdődik a lengyelországi Toya Golf & Country Clubban az idei EGA Fiú Csapatbajnokság Divízió II. versenye. A július 10-13. között zajló eseményen a magyar színeket Benke Ákos, Fülöp Gergő, Kemény Kevin, Somogyi Bence, ifj. Sárközi Richárd és Závaczki Bálint képviseli.

Hahn Roland, a junior válogatott szövetségi kapitányát a felkészüléssel kapcsolatban kérdeztük.

MGSZ Tizenötödik alkalommal rendezik a junior fiúk csapatbajnokságát. 2014-ben és 2018-ban hazai pályán, a Pannonia Golf Clubban léphetett a magyar csapat pályára. Milyen érzésekkel vágtok neki a lengyel útnak?

HR
2006-ban vett Magyarország először részt a fiúk csapatbajnokságán, a legjobb, II. helyezést 2008-ban, Szlovákiában értük el. Azóta sokat változott a mezőny, több, erősebb csapatokkal bővült a bajnokság. 2018-ban a magyar juniorok a 6.helyen végeztek. Idén Greff Bálint kivételével, a tavalyi összetételben lépünk majd pályára, Benke Ákos, Fülöp Gergő, Kemény Kevin, Somogyi Bence, ifj. Sárközi Richárd és Závaczki Bálint alkotja a magyar válogatottat. Ez azért alakult így, mert ugyan Kötél Bencét, Bertényi Bencét és Horváth Ákost is meghívtam a válogatottba, ők azonban egy másik külföldi verseny miatt visszautasították a felkérést. Ez egyrészt elszomorított, hiszen a jó játékosok hiánya gyengíti a magyar válogatott versenypozícióját, de csalódottak a csapat többi tagjai is, hiszen ők is jobb eséllyel vághattak volna a nemzetközi megmérettetésnek. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a kiutazó csapatban erős az összetartás és kiváló a csapatszellem, ami sok esetben segíthet egy jobb eredmény elérésében.

MGSZ Milyen program vár a fiatalokra közel egy hét múlva?

HR
A terveink szerint, hétfőn indul a buszunk Wroclaw felé, melytől mindössze néhány kilométerre fekszik a Toya Golf & Country Club. Kedden és szerdán gyakorlónapot tartunk. Az előzetes program szerint, az első két kör stroke play kvalifikáció lesz, majd két match play forduló következik.

MGSZ
Alig két hétre rá kezdődik a European Young Masters. Milyen összetételű csapatban gondolkodsz?

HR
Két szempontot kellett mérlegelnem. Egyrészt a junior válogatott programja szerint, felül kellett vizsgálnom, hogy a verseny július 12-i nevezési határidejéhez képest, az elmúlt két hónap során hogyan alakultak az U16-os korosztály eredményei. Másrészt, nyilván szem előtt kell tartanom, hogy Kötél Bence és Bertényi Bence az utóbbi két szövetségi verseny, valamint most a Fiú Csapatbajnokság Divízió II. helyett is az egyéni versenynaptárukban szereplő nemzetközi bajnokságokat részesítették előnyben. Két-két lány és fiú képviseli majd Magyarországot, a fiúknál Bertényi Bence, ifj. Sárközi Richárd és Kötél Bence van a merítésben, a lányoknál szinte biztosan Berkenyei Daniella és Jaczkovics Emma utazik. Az bizonyos, hogy bárkire is esik a választás, lényeges, hogy azok a versenyzők büszkén versenyezzenek majd a válogatott mezben.

Forrás: www.hungolf.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés