„Többre vágytam, de a bronz is szépen csillog”




- Szeberényi Máté a Magyar Bajnokságról -

A 2012-es év bajnokával, Szeberényi Mátéval beszélgettünk a Magyar Bajnokságon tapasztaltakról. Viccesen, huncut mosollyal a szája szélén meg is jegyezte, hogy az elmúlt években többször volt második, mint harmadik, így egyáltalán nem bánja, hogy egy bronzéremmel bővült a repertoárja.





HG Milyen érzésekkel tekintesz vissza az 59. Magyar Bajnokságra?

SZM
Minden év végén kijelentem, hogy jövőre többet szeretnék játszani, aztán amikor elkezdődik a szezon, kicsit borulni látszik ez az elgondolás. Ismét mozgalmas volt a tavasz, úgyhogy abszolút nem a golf volt fókuszban, legalábbis ami a versenyzést illeti. Rengeteg volt a tennivaló a Klub körül, a Pannoniás dolgok elsőbbséget élveznek. Ráadásul legnagyobb bánatomra - 10 év után először -, kihagytam a Magyar Kupát, ami miatt nem éreztem magam túlságosan jól, így a Magyar Bajnokságon már mindenképp elütőre akartam állni!

Minden különösebb rákészülés nélkül indultam el Kisorosziban. A terv az volt, hogy hozzak ki a magamban lévőnél egy picivel többet, mert azzal lehet keresnivalóm ebben a mezőnyben. A magyar Old Course ráadásul egy olyan terep, ami mindig tud meglepetést okozni, annak ellenére, hogy fejben lejátszva az az ember érzése, hogy nem lehet gond, aztán mégis van. A versenyhelyzet sok mindent megváltoztat, ahogy tette a hétvégén is.

Összességében elégedettnek kellene lennem a dobogóval, de egy pici hiányérzetem van. De ez van, az elmúlt években többször voltam második, mint harmadik, így végül is örülnöm kellene, hogy bővült a trófeagyűjteményem egy harmadik helyezettnek járó kupával.

HG Min kellene javítani?

SZM
Sajnos évről évre egyre kevesebbet golfozom, így a golfra fordított időmet kellene megnövelni. Sok olyan hibát vétettem, ami egyértelműen a gyakorlás és a versenyrutin hiányára vezethető vissza. Mert mindenki tudja, hogy ez a sport nagyfokú odafigyelést és időráfordítást igényel, amiből sajnos nekem kevés van.

Ettől függetlenül nagyon élveztem a játékot! Három nagyon különböző napom volt azzal együtt, hogy a score-ok (79, 78, 80) viszonylag hasonlóak voltak. Pont ezt akartam elkerülni. Egy nulla körüli eredmény a harmadik napon jót tett volna a lelkemnek.

Az első nap jó volt a rövid játékom és nem ütöttem annyira jól a labdát, a következő körben pont fordítva alakult, majd a döntő napon úgy tűnt minden összeállt, legalábbis az első hét és fél szakaszon ez így is volt, majd 64 méterről egy jó pozícióból nem találtam el a green-t a 8-ason, rövidre hagytam és a homokba kerültem.  És ahelyett, hogy birdie-vel jöttem volna le kisoroszi egyik legkönnyebb szakaszán, dupláztam. Úgy érzem ez megpecsételte a sorsomat. Természetesen kockázatot vállaltam, folyamatosan támadtam a zászlót a birdie-k miatt, hiszen nyomás alá akartam helyezni Dávidot, de közvetlenül egyszer sem sikerült, a szerencse sajnos nem állt az oldalamra.

HG Mit szólsz Rózsa Dávid játékához?

SZM
Két kört játszottam vele a háromból és végig nagyon stabil volt. Nagyon érett és okos golfot játszott. Jól csinálta, amit csinált: rettenetesen jól puttolt és chippelt, ami Kisorosziban a kulcs a jó score-hoz. Gratulálok neki!

HG És Benke Ákoshoz, aki végül megelőzött a végjátékban?

SZM
Nagyon büszkék vagyunk a Pannónia Junior Akadémia játékosaira, akik itthon és külföldön is nagyon szépen teljesítenek. Szerintem közülük is kiemelkedik Benke Ákos, akinek példaértékű a hozzáállása és a szorgalma.

Olyan mentalitással áll a golfhoz, ahogy egy gyereknek kell szeretett sportjához, ha el akar érni benne valamit. Sokat segít a Pannónián, Jakobi András mellett pallérozódik golf-szakmailag, időt és energiát nem sajnálva. Remélem, hogy a bajnokságon elért második helye jó visszaigazolás neki, és újabb lökést adhat a további sikerekhez. Sajnos még nem játszottam vele, de bízom benne, hogy hamarosan pótolni tudjuk. Örülök neki, hogy ő előzött meg.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés