Klubigazgatóból vezérigazgató



Kérdés-felelet Harnos Lászlóval

A Pannonia GCC frissen kinevezett vezérigazgatójával beszélgettünk. A kinevezésével egyidejűleg a Magyar Klubigazgatók Szövetségében is fontos pozícióval gazdagodhatott. Arra voltunk kíváncsiak ez mennyiben alakítja át az életét.

HG Rengeteg helyen kell helytállnod. Kezdjük a Pannóniával… mennyiben változik a hétköznapi munkád a vezérigazgatói kinevezéseddel?

HL
A klubtagok és játékosok egyelőre semmilyen változást nem fognak ebből érezni, hiszen a munkatársak továbbra is a megszokott professzionális módon fogják őket kiszolgálni és természetesen továbbra is a megszokott magas színvonalú szolgáltatásokkal várunk mindenkit a Pannonia Golf & Country Clubban. Az én feladataim természetesen a cégben bővültek, ezzel együtt a felelősségem is, de továbbra is elsődleges cél, hogy a klub és a pálya vezető szerepet tölthessen be a hazai golféletben.  




HG Mennyiben érinti az új szituáció Magyarország egyik legsikeresebb utánpótlás műhelyét, a Pannónia Junior Akadémiát?

HL
A Pannonia Junior Akadémia változatlanul működik tovább fő céljának megfelelően, hogy nemzetközi porondon is sikeres junior golfozókat neveljen ki és ezáltal a magyar golfsport elismertségét növelje.
Büszkén elmondhatom, hogy Magyarország top junior játékosainak nagy részét az akadémia hallgatói között tudhatjuk, nagy dicsőségeket és szép eredményeket hoztak nekünk már eddig is, de reméljük ez így folytatódik!

HG 5 évvel ezelőtt a szállodaiparból érkeztél meg a magyar golféletbe. Hogy érzed magad ebben a közegben?

A kezdetektől fogva támogató közeg vett körbe a golfsportban, így csak pozitívan tudok nyilatkozni az eddigi 5 évről. Klubtagjaink folymatosan segítik a munkát, emellett motiválnak abban, hogy tovább fejlődjünk folyamatosan. A kollégáimmal is kiváló a kapcsolatom és egy nagyon jó csapattal dolgozhatok együtt itt a Pannonián, akik teljesítményére mindig nagyon büszke vagyok. Idén pedig a Pannonia Junior Academy & Suites nyitásával újra szállodás is lehetek!




HG Több projektben is szerepet vállaltál. Ilyen például az általad is említett Pannonia Junior Academy & Suites, amely egy régi vágyat teljesített be: pályaszállásként funkcionál. Várható-e további bővítés, illetve milyen fejlesztések várhatóak a pályán és környékén?

HL
A Pannonia Junior Academy & Suites megvalósítása nem az én dicsőségem, hanem egy csapatmunka eredménye. A korábbi tulajdonos Csányi Attila mellett, nagy része volt a megvalósításban leköszönő kollégámnak dr. Szórád Józsefnek és természetesen minden kollégám a maga módján hozzátett a projekt sikerhez. Nyitása óta egyre népszerűbb a hazai és a külföldi vendégek körében is, legyen szó verseny előtti pihenésről, edzőtáborról vagy akár baráti golf hétvégéről.

További bővítéseket, fejlesztéseket az aktuális és a várható eredmények tükrében fogunk tervezni, illetve végrehajtani. Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy egy bővítési beruházási döntés meghozatalát megkönnyítsük :)


HG A Pannónia Magyarország legnagyobb és jelenleg legsikeresebb golfklubja. Egy hete pedig a nemzetközi terepen is bizonyított. A klubcsapat megnyerte a 42. Donau Pokal nemzetközi versenyt. Hova tovább még ezek után?

HL
A Donau Pokalra utazó Pannonia csapatnak ezúton is szeretnék gratulálni a fantasztikus teljesítményéért! Köszönjük, Briglovics Gábornak egyesületünk elnökének, hogy évről évre megszervezi és aktívan is részt vesz a versenyen. Aki kíváncsi a klubban megtekintheti a hatalmas trófeát.

Természetesen a legsikeresebb címet minden egyes tagunknak köszönhetjük, akik kitartóan és eredményesen versenyeznek hazai és külföldi versenyeken. A Junior Akadémia játékosai is rengeteget tettek hozzá a pontjaink számához.

Azt gondolom, hogy a sikereinket megünnepelve mindig keresni kell azokat a pontokat, amelyeken lehet és érdemes fejlődni. A babérjainkon semmiképpen nem kívánunk ülni.

HG Milyen kihívások várnak a klubra idén?

HL
A folyamatosan növekvő golfozó létszám és a rendezvények egyre magasabb száma folyamatos szervezési kihívásokat támaszt csapatunk elé, de mivel ez volt a célunk, így örömmel vesszük.

Az évben mi adhatunk helyszínt a Maccabi Európa Játékok golfversenyeinek, amely hatalmas megtiszteltetés, hiszen egy nagy tradíciókkal rendelkező nemzetközi rendezvény házigazdái lehetünk.

A Magyar Golfszövetség ismét a Pannonián rendezi a Magyar Junior Nyílt Bajnokságot és a szezon végi Golfünnepet is, a Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület pedig a tavaly is nagy sikerű ranglista versenyét tartja pályánkon.

Egyszóval eseménydús nyár és ősz vár ránk és természetesen mindenkit továbbra is sok szeretettel várunk Máriavölgybe!

HG Nem régiben pedig alelnöknek választottak az újjászerveződött Magyar Klubigazgatók Szövetségében. Mik lesznek a feladataid és mi a legfontosabb célja a szervezetnek?

HL
Jelenleg próbálunk újra értelmet adni az egyesület létének, továbbképzési és kooperációs lehetőségekkel tagjaink részére. Szeretnénk egy olyan közös munkát megvalósítani, amely a klubok vezetésének szemével igyekszik segíteni a sport és a golfélet fejlődését. Célunk, hogy  egy olyan hozzáadott értéket tudjunk létrehozni, amellyel aktívan elősegíthetjük a klubok működését is. Mindezt természetesen együttműködve a Magyar Golfszövetséggel annak céljaival összhangban.

+1

HG Hogyan kapcsol ki egy vezérigazgató? Mivel próbálsz kikapcsolni ennyi feladat mellett?

HL
A családom és barátaim körében igyekszem a szabadidőmet minél tartalmasabban eltölteni. Ehhez gyönyörű környezetet és nyugalmat kínál szülőfalum, Öskü, a Bakony lábánál.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés