Bírói szemmel - Bajnoki formában Kisoroszi
Course setup folyamatban

Golfbírónkat, Buna Edvint a Magyar Bajnokság helyszínén értük utol, ahol éppen a pálya előkészítést végzi a hétvégi tornára.

„Az eddigi időjárási körülményekhez képest kimondottan jó állapotban van a pálya. Meg merném kockáztatni, hogy a tavaszi állapotához képest még jobb! Látszik, hogy sokat foglalkoznak vele. Most a greenkeeper srácok mindegyike azon dolgozik, hogy minél szebb és korrektebb pályát kapjanak a Magyar Bajnokság résztvevői.

A bírói csapat úgy tervezte, hogy már a gyakorló napra, olyan minőségben álljon a játékosok rendelkezésére, hogy az megegyezzen egytől-egyig a Magyar Bajnokságon tapasztaltakkal. Értendő ez a karózásra, az esetleges hibás részek jelölésére, az elütőkre. Tovább megnézzük azt, hogy nincsenek-e olyan belógó faágak, amik esetlegesen zavarhatják a játékot. Cél, hogy mindenki számára élvezhető helyszínt biztosítsunk már a gyakorló naptól. Summa Summárum, az elmúlt évek legjobb minőségének örvend a helyszín.
 
Edvin továbbá elárulta, hogy a játéktempóra különösen oda fognak figyelni.

A pályát úgy készítjük elő, hogy egyértelmű helyzeteket teremtsünk, hogy lehetőleg bíró nélkül is megoldhatók legyenek a különböző szituációk. Megtettük a szükséges intézkedéseket emiatt.

Természetesen figyeljük a játéktempót, már csak a hőség miatt is. Nem hajtani szeretnénk a játékosokat, hanem úgy segíteni őket, hogy senkinek ne legyen fennakadása abból, ha valakinek van egy labda vesztése. Felhívjuk továbbá a játékosok figyelmét, hogy ott siessenek, ahol lehet. A fairwayen sétálni lehet gyorsabban, de puttolni lehet lassabban is. Nem pedig fordítva!

Igyekszünk úgy előkészíteni a pályát a klubbal egyetemben, hogy ne legyen olyan tényező, ami lassítja a játékot.”

Versenynaptár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés