Világbajnoki pályacsúcs



A kedvező időjárási körülmények fantasztikus rúgásszámokat eredményeztek a Footgolf Országos Bajnokság negyedik fordulójában, a WiluWill Wilo Service Partner versenyen. A -15-ös eredménnyel záró Lengyel Béla a győzelem mellett új pályacsúcsot állított fel.

Hosszú kánikulát követően szombat délutánra heves esőzéssel megérkezett a hidegfront Zircre. Ugyan nyomot hagyott a pályán, de a vasárnap reggeli esőzést követően játszható pálya fogadta a 89 footgolfost, akik kellemes melegben és napsütésben fejezték be a versenyt, a szakadó eső az eredményhirdetés végére érkezett meg újfent.


A sportág első világbajnoka, Lengyel Béla (FTC) a kijelölt rúgásszámhoz képest (par 72) tizenöttel jobbat rúgva megdöntötte a tavaly Bacskai Bence által felállított -13-as rekordot, egyúttal megnyerte a FOB 4. fordulóját (abszolút és felnőtt férfi kategóriában is). A második legjobb eredményt – mindkét kategóriában – Bacskai Bence (Royal) érte el (-12). A -11-gyel zárók közül Karakas Attila (Academy-Outsiders) legyőzve Juraj Gubanit (Senec) és Németh Gábort (FTC) a footgolfos tizenegyespárbajban, az abszolút harmadik helyet csípte el.
A 45 éven felettiek legjobbja Karakas lett, míg Zsuppán Péter (Academy-Outsiders) és Rigó Zsolt (FTC) szétrúgásra kényszerült a dobogós helyek eldöntéséért, amit előbbi nyert, megkaparintva az ezüstöt.

A hölgyek versengésében – ahogy az eddigi fordulókon is – Ujvári Izabella (Nimród) volt a legjobb, aki -3-as eredménnyel abszolválta a tizennyolc szakaszt. A szlovák Dana Bombalova rúgta a második legkevesebbet, a magyar bajnokságban résztvevők közül Iza mögé Dreilinger Andrea és Nagy Viven (Hole Hunters) ért oda a dobogó második és harmadik fokára. Utóbbi ugyanannyit rúgott, mint Bakó-Szántay Georgina (Nimród), aki azonban a szétrúgáson nem vett részt, így Vivi ölébe hullott a bronzérem.

A junioroknál egyetlen rúgás döntött az elsőségről Kenéz Dániel (FTC) javára, Schneider Soma (Milan) lett a második, míg Németh Áron (FTC) kaparintotta meg a harmadik helyet.

A FOB ötödik fordulóját Balatongyörökön tartják, a kétnapos Fradi Kupán. További információk: ITT.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés